Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Què és La Balca

La Balca - Centre Educatiu Municipal es va crear l'any 2004 amb un projecte educatiu centrat en l'infant i obert d'una forma especial a les famílies i a l'entorn.

Es va constituir com un centre de referència per a la petita infància, que a més del servei d'escola bressol, com a servei principal, ofereix altres recursos pels infants de 0 a 3 anys i les seves famílies. La Balca és un centre educatiu de titularitat pública, promogut i impulsat per l'Ajuntament de Banyoles, a través del Servei d'Educació. Actualment, i des dels seus inicis, La Balca està cogestionada pel Servei d'Educació de l'Ajuntament i per Suara Serveis, una cooperativa d'iniciativa social amb una llarga experiència en la gestió de serveis a les persones.

Inicialment, el curs 2004-2005 va obrir les portes amb 61 famílies i a partir del curs 2006-2007 va ampliar les places i actualment acull 74 infants de 0 a 3 anys d'edat. Compta amb un equip educatiu format per professionals formades de manera permanent en la línia pedagògica que volem impulsar.

Des d'aleshores, el projecte de La Balca segueix un procés de desenvolupament actiu i innovador i ha esdevingut un referent al municipi. Les famílies destaquen "la proximitat, l'afecte, l'acompanyament, la dedicació, la calma, el diàleg, el benestar" del centre, on infants i famílies se senten a gust i com a casa. La consideren com una "segona llar" i la defineixen com "un espai obert, tant pel que fa a l'edifici com pel concepte i el tracte amb els infants."

L'equip educatiu de La Balca expressa els valors educatius del projecte en l'article Per què és important deixar fer a l'infant?, publicat al nostre blog.

L'edifici i l'entorn on s'ubica tenen una llarga trajectòria en l'educació a la ciutat, des del desembre de 1961 fins l'actualitat. Si voleu conèixer una mica més la seva història, us convidem a llegir el reportatge que va elaborar l'arxiver municipal juntament amb el Servei d'Educació per al cartipàs de la Festa Major de Banyoles de 2014, amb motiu del desè aniversari de funcionament de La Balca.

En aquest vídeo podeu veure com es el dia a dia dels infants. I també us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles o directament amb La Balca.

Famílies, us convidem a conèixer La Balca!

 

Articles (escrits per l'equip educatiu de La Balca)

El jardí de La Balca

Acompanyament amb respecte

Fer visibles les relacions. Créixer junts a La Balca

Traiem o abandonem el bolquer? 

Joc i moviment: reptes i oportunitats