Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Tret de sortida del Projecte Rossinyol

03/12/2021

El divendres 26 de novembre es va donar el tret d’inici al Projecte Rossinyol que es realitza des de fa més de 8 anys amb conveni i col·laboració amb la Universitat de Girona, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles Porqueres. En aquest projecte hi participen l’Àrea de joventut, els Serveis Educatius del Pla de l’Estany i el Servei Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

                     

El projecte Rossinyol agrupa joves universitaris (que fan la figura de mentors) i joves de la comarca nouvinguts (anomenats mentorats) que tenen dificultats amb la llengua i amb el coneixement del territori. La relació de mentoria aporta un benefici mutu ja que les persones que hi participen ofereixen el seu temps per donar suport i encoratjar a d'altres que es troben en una situació de desavantatge, compartint experiències i coneixements durant el període d’un curs escolar. L’objectiu principal és que a través de l’acompanyament dels mentors, els joves mentorats millorin l’ús i coneixement de la llengua catalana i puguin conèixer el territori i activitats que s’hi desenvolupen.

La presentació del projecte es va realitzar a l’Espai Jove Cal Drac i va consistir en una trobada dels mentors i mentorats a través d’una dinàmica per formar les parelles. A continuació es va deixar un espai de coneixença entre mentors/es i mentorats/des i es va tancar la jornada presentant una trobada conjunta que es farà el proper dia 23 de desembre. Enguany el nombre de parelles de mentors i mentorats participants en el projecte s’ha ampliat a 16.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial