Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Engeguem el projecte de Servei comunitari

19/11/2021

Al llarg d'aquest curs 2021-2022, més de 330 estudiants de 3r d'ESO dels diferents instituts de la comarca engeguen el projecte de Servei Comunitari. Aquests alumnes s'han dividit en petits grups, cadascun dels quals ha col·laborat amb alguna entitat social del Pla de l'Estany participant en alguna de les iniciatives o activitats que du a terme l'entitat en benefici de la comunitat. El projecte compta amb la participació de més de 30 entitats del territori de diferents àmbits que proposen als i les alumnes diferents propostes de servei comunitari.

El Servei Comunitari és una acció educativa que es realitza durant el segon cicle de l’Educació Secundària Obligatòria amb l’objectiu de fer partícip l’alumnat en accions socials i que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. Permet a l’alumnat analitzar l’entorn, elaborar propostes de millora i desenvolupar-les des de la pràctica, la implicació i el compromís.

  • Implica aprenentatge, és vivencial.
  • Desenvolupa habilitats.
  • Afavoreix el creixement personal i social de l'alumnat.
  • Afavoreix l'arrelament al territori.
  • Permet descobrir vocacions i recuperar la llavor del voluntariat.
  • Sensibilitza cap a la comunitat.
  • Dóna visibilitat a les entitats de la zona.

Per iniciar el projecte, l’Àrea de Benestar Social – amb la tècnica referent del PDC- i amb col·laboració amb l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Banyoles i el Servei Educació de l’Ajuntament de Banyoles han creat un joc de presentació del servei on l’alumnat ha de treballar en equip per resoldre un enigma conjunt i on es posen en pràctica diferents habilitats i estratègies de resolució de problemes.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial