Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

La Balca obre el jardí a les famílies per celebrar la festa de la Castanyada

05/11/2021

En aquests moments en què la situació sanitària va permetent, amb prudència, recuperar espais i activitats, les escoles han fet el possible per continuar celebrant la tradicional festa de la Castanyada. És per això que la majoria d’infants han gaudit d’una jornada diferent, al pati o al jardí, on han compartit música, danses i castanyes.

Així ha estat també a l’escola bressol municipal La Balca, on el jardí s’ha tornat a obrir a les famílies qui, juntament amb l'equip educatiu, s’han retrobat al voltant del foc i les castanyes.

A La Balca, la festa de la Castanyada està dedicada a avis i àvies i s’organitza com una trobada entre generacions i amb agraïment a la figura que representen i el seu paper educatiu dins la família. És una celebració  per compartir moments entre els més grans i els petitons de la casa. Vivències que es gaudeixen amb emoció, alegria i entusiasme, com un moment per compartir converses, mirades i experiències que perduren per sempre i que ajuden una mica més a enfortir aquest vincle tan especial entre avis i àvies, néts i netes.

Des de fa molt de temps, hi ha un avi entregat a la Balca que cou totes les castanyes de l’escola. Ell és en Manel Velasco, que any rere any, quan s’acosta la castanyada, ja prepara la seva paella foradada i els seus estris per anar a l’escola i fer contents a infants i avis amb la seva torrada de castanyes.

És una festa on els infants participen portant les castanyes com autèntics castanyers i castanyeres, on veuen tot el procés de preparació i cocció i on finalment, gaudeixen menjant les castanyes.

Gràcies a tothom per participar i gaudir de la festa.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial