Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Eduquem en Família i David Estany, un híbrid amb molt bona sintonia

11/06/2021

Ahir l’Eduquem en Família va tancar el curs d’una manera molt especial. En primer lloc pel format, i en segon lloc pel clima tan entranyable que es va crear.

Per primera vegada Eduquem en Família va oferir un format híbrid, amb unes 140 persones participant a l’activitat des de l’Auditori de l’Ateneu i amb una cinquantena més de persones connectades en línia des de casa. L’experiència va ésser molt positiva i enriquidora per a tots, posant a prova un format que potser s’anirà consolidant en el futur i oferint més possibilitats de participació per a tothom.

Durant l’acte, es va crear un clima molt especial. Entre l'Eduquem en Família, entès com a tot el conjunt de participants, més enllà de l’organització, i David Estany, l’actor i pare que ens acompanyava, vam conformar una mena de simbiosi màgica, catàrtica, que ens va arribar al cor. En David ens va explicar com va viure el confinament, des del moment que es va anunciar per quinze dies i fins que en van passar cent, i com la imaginació, l’humor i la mirada d’infant pot canviar una situació adversa en una oportunitat de transformació, compenetració i creació.

Durant el confinament ell i la seva filla Greta de 4 anys van fer un vídeo per comunicar-se amb la iaia, la qual cosa va agradar tant a la família i amics que els va portar a la creació diària d’una gravació fins al final del confinament, conformant 100 dies amb la Greta, un conjunt de vídeos que es troben a les xarxes i que es van fer virals.

Durant l’espectacle vam rebre diverses vídeo trucades de la Greta, que ens anava informant que havia agafat el cotxe del pare i s’acostava a Banyoles, es passejava per la ciutat, fins que va arribar a l’Auditori.

En David Estany va portar sobre l’escenari moltes reflexions sobre la importància de recuperar l’infant que tots hem estat, i la importància d’escoltar, jugar i compartir llenguatge i temps amb els nostres fills i filles.

Gràcies, Greta i David, per un vespre tan bonic.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial