Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

La Fundació Autisme Mas Casadevall presenta el projecte TEAcompanyem

12/04/2021

Les persones amb Autisme (TEA “Trastorn de l’Espectre Autista”) es caracteritzen per presentar peculiaritats en la interacció social, en la comunicació, manifestar un interès per un repertori restringit d’activitats o interessos i per una especial sensibilitat a nivell dels sentits de la persona, (vista, oïda, etc.) Parlem d’Espectre en l’Autisme per emfatitzar la heterogeneïtat que presenten les persones en les diferents àrees anteriorment anomenades; per aquest motiu és necessari el treball multidisciplinar que doni un suport de qualitat ajustat a les peculiaritats individuals. L’últim estudi publicat en l’àmbit de Catalunya parla d’una prevalença de 1’23 de cada 100 persones diagnosticades en TEA. Per tant, no estem parlant d’una minoria i les dades demostren que la tendència va en augment.

La Fundació Autisme Mas Casadevall sorgeix fa 32 anys de la lluita de 5 famílies davant la necessitat de suport pels seus fills que acabaven la tapa escolar, entraven en la etapa adulta i només tenien dues opcions: ingrés en el que en aquell moment era un hospital psiquiàtric o quedar-se a casa. En l’actualitat està donant suport a persones adultes com així també en etapa d’envelliment i ja s’estan creant els fonaments per donar diagnòstic i intervenció terapèutica de 0 a 4 anys amb el projecte CARE per tots els infants de Catalunya que ho requereixin.

Però volem anar més enllà! El TEAcompanyem és un nou repte, volem acompanyar a la persona i al seu entorn al llarg del cicle vital. Ho farem a través de:

1.    Activitats terapèutiques: Estimulació Sensorial, Fisioteràpia/Psicomotricitat, Equinoteràpia, TEAA “teràpia assistida amb animals”, en aquest cas gossos, i amb Estimulació Cognitiva, Intervenció psicològica i entrenament en habilitats socials.

2.    Acompanyament a les famílies: creació d’espais mensuals d’intercanvi, suport, assessorament i orientació. S’ofereix recolzament legal, emocional i guia, dinamitzat per una psicòloga, una treballadora social i la família.

3.    Formació i Sensibilització. Es realitzaran formacions i xerrades informatives avalades per la Federació Catalana d’Autisme (FECA) a través de la plataforma TEAEDUCA així com també s’oferirà el servei de sensibilització i guia en tots aquells sectors de la comunitat que es requereixi.

4.    Activitats d’oci i lleure.

Aquest servei va destinat a famílies i persones amb el diagnòstic de TEA a partir de 4 anys i al seu entorn de les comarques de Girona. Els professionals que formen part del projecte tenim una formació especialitzada i una llarga trajectòria en el món de l’Autisme. Ens fa molta il·lusió poder estar al teu costat, ens acompanyes?

Gemma Rovira Mendoza
Membre del Comitè Clínic del TEAcompanyem

Per més informació contacteu amb teacompanyem@mascasadevall.net

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial