Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Jornada de seguiment del Pacte contra la segregació escolar

30/10/2020

Ahir dijous 29 d’octubre va tenir lloc de forma telemàtica la Jornada sobre la participació dels municipis en la lluita contra la segregació escolar.

Aquesta Jornada va ser organitzada per la Comissió de Seguiment del Pacte, creada per a fer el seguiment de les diferents mesures que s’han desplegat en la lluita contra aquest fenomen. Es va organitzar amb tres parts: una primera part on es van donar comptes de les accions que s’han anat desenvolupant des de la signatura del pacte, una segona part on alguns ajuntaments van explicar com havien posat en marxa un pla de xoc contra la segregació escolar i finalment es van organitzar tres grups de treball per elaborar un document d’orientacions per als municipis que vulguin emprendre accions per reduir aquest fenomen.

De la Jornada destaca l’evidència que l’administració local, a través de les Oficines Municipals d’Escolarització, té un paper cabdal en la lluita contra la segregació escolar, un dels fenòmens més punyents i que genera més desigualtats en educació al nostre país.

Aquest paper es veurà molt reforçat amb l’aprovació del nou decret d’admissió d’alumnes, amb el qual s’ha estat treballant des de diferents taules i que inclou nombroses eines per a millorar la planificació educativa als municipis.

El Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles va participar en les orientacions per a elaborar un pacte local contra la segregació escolar: participants i lideratges, quines són les condicions de partida indispensables, com generar les complicitats necessàries, quines contingut i quines dinàmiques s’han d’anar implementant, etc.

Trobareu la documentació relativa a les ponències de la jornada al web del Pacte contra la segregació escolar que va aplegar un nombre molt rellevant de participants dels diferents sectors de l’àmbit educatiu: administració, inspecció, direccions de centres, tècnics d’educació de l’àmbit local, regidors i regidores, representants de pares i mares, etc.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial