Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Mercè Conangla a l'Eduquem en família

02/10/2020

Estima’m perquè me’n pugui anar. Aquest va ésser el missatge de fons que vam extreure de la conversa amb la Mercè Conangla, a l’Eduquem en Família de dijous passat.

La Mercè ens va plantejar una mirada a la vida en general i la situació que estem vivint, ens va fer reflexionar sobre la mirada dels infants i joves i com els adults podem oferir-los eines per encara-la de la millor manera possible.

Ens va parlar del model CAPA d’Ecologia Emocional, que considera que per esdevenir persones emocionalment més equilibrades i harmòniques cal que ens eduquem sincrònicament amb quatre eixos, i donem eines per a formar persones Creatives, Autònomes, Pacífiques i Amoroses. Ens va presentar recursos i eines d’ecologia emocional per ajudar els nostres fills i filles a tenir iniciativa, autoestima i seguretat en ells mateixos, a trobar camins alternatius davant les dificultats, a ser respectuosos amb la vida i a valorar-la. Va remarcar el paper dels adults, perquè  “els fills no s’eduquen per allò que diem sinó per allò que fem i som”.

Durant la xerrada la Mercè ens va il·lustrar amb boniques imatges que no ens van deixar indiferents: un vol d’un estel, acompanyar els nostres fills a volar com ho fem amb un estel, donant fil a poc a poc perquè ells mateixos puguin anar-se fent autònoms i explorin nous paisatges; el creixement del bambú, que durant un temps llarg teixeix arrels subterrànies que no es veuen i com això permet que creixi una planta alta i forta que resisteix tempestes i no es trenca.

Finalment, ens va parlar de la importància de donar arrels i sobretot ales, perquè els fills i filles creixin amb seguretat i harmonia i puguin viure amb plenitud la seva vida. D’aquí el missatge de fons “Estima’m perquè me’n pugui anar”.

Des del Grup Eduquem en Família demanem disculpes per les circumstàncies que es van donar a l’inici de l’activitat, de les quals no en tenim control i malgrat les previsions fetes, i que van impedir la participació d’un bon nombre de persones.

Al mateix temps volem agrair la implicació del grup organitzador i del suport tècnic rebut per a la creació d’una sala alternativa.

En breu us informarem si podem disposar de la visualització de la xerrada.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial