Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

El Consell Escolar Municipal es va reunir ahir en sessió plenària ordinària

04/03/2020

El Centre de Formació d’Adults del Pla de l’Estany va acollir ahir vespre la segona sessió plenària del Consell Escolar Municipal de Banyoles. La directora, Núria Crous, i una representació del claustre van donar la benvinguda i van presentar l’oferta formativa del centre, que en aquests moments atén 466 alumnes i té 166 persones en llista d’espera.

Durant la reunió el CEM va exposar el procés de treball de les diverses comissions. La Comissió de Planificació es va referir a la tasca realitzada per afrontar la davallada de natalitat a la ciutat i va presentar dues propostes d’acord.

Es va presentar la necessitat del territori de disposar de recursos per atendre la diversitat, cada vegada més present a les aules, tant a primària com a secundària, i es va concretar en :

  • Sol·licitar el recurs de SIEI - Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva a l’Institut Josep Brugulat, i alhora mantenir la dotació de recursos humans als SIEI actuals dels altres instituts, per tal que en els propers cursos l’alumnat que hi ha actualment a educació secundària obligatòria i el que s’ha d’incorporar de totes les escoles de la comarca pugui ésser atès amb els recursos adequats per les seves característiques
  • Dotar d’aules d’acollida a primària per atendre l’alumnat que requereix d’aquest recurs, com a mínim en forma de professionals itinerants si no és possible que se’n doti una o mitja per a cada centres de primària.
  • Sol·licitar a l’Ajuntament de Banyoles que vetlli de forma activa per tal que el Departament d’Educació doti d’aquests recursos el territori.

El CEM va prendre aquest acord i també l’acord de posar de nou en coneixement del Departament d’Educació el fenomen que es produeix al territori, és a dir, el fet que molts infants escolaritzats aquí marxin durant un temps més o menys llarg i retornin al sistema educatiu, sovint sense haver estat escolaritzats, tot sol·licitant que aquests infants tinguin la consideració de nova incorporació al sistema educatiu i alumnat d’aula d’acollida.

La comissió d’Alumnes va exposar les reunions que ha realitzat durant aquesta primera part del curs i alguns dels temes que s’ha estat plantejant, en l’àmbit de l’oci, la formació i la participació en activitats de l’entorn. Entre aquests temes van exposar que estan estudiant la possibilitat de realitzar una festa de final de curs conjunta.

Tabmé la comissió de Ciutat i Recursos va compartir el treball realitzat, on hi han participat representants de mestres i professors dels diferents centres, pares i mares i entitats. La priorització d’aquesta comissió és la de treballar sobre la mobilitat segura, sostenible i saludable, focalitzant en la sensibilització i conscienciació dels infants i joves i les famílies.

Finalment es va exposar que s’està obrint un espai de treball per reflexionar sobre la igualtat d’oportunitats i l’atenció a l’alumnat d’educació especial a les aules i als espais de lleure.

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial