Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Joana Frigolé a Eduquem en família: construir relacions positives

17/05/2019

Ahir vam cloure el cicle d'activitats de l'Eduquem en Família d'aquest curs amb una xerrada a la fresca a l'entorn verd i recollit del jardí de l'Escola Casa Nostra. 

En aquest darrer Eduquem en Família del curs la Joana Frigolé ens va proposar parlar sobre com construir relacions positives amb els nostres fills i filles, a l'entorn laboral i amb totes les persones en general. 

En primer lloc, ens va proposar ocupar-nos de nosaltres, de nosaltres mateixos, per poder encomanar i transmetre un estat d'ànim positiu, confiança i amor en el nostre entorn. D'una forma senzilla i amena, i amb un llenguatge planer i directe, ens va fer pensar en com ens cuidem, com estem amb nosaltres mateixos, quines són les nostres creences, la nostra història, i sobretot quines són les nostres fortaleses, a partir de les quals ens construïm i construïm les nostres relacions, en tots els àmbits.

Va situat la confiança com un peça clau per a generar relacions positives. Ens vam preguntar sobre  les nostres fortaleses, i sobre la importància de reforçar els punts forts de les persones, començant per nosaltres mateixos, i de potenciar allò que ens fa especials. Vam identificar les emocions com una peça clau en la construcció de les relacions; vam imaginar com sentim diferents emocions amb el cos, com respirem, com mirem, com ens col·loquem...  i anem encomanant emocions al nostre entorn.

Ens vam adonar que tots tenim una manera de sentir i una emoció que ens caracteritza, i que la vida ens posa al davant situacions per tal que aprenguem a viure també amb l'oposada. Va definir l'amor com l'element bàsic a partir del qual construir relacions. La confiança que transmetem, la capacitat d'il·lusionar-nos, l'esperança, la proactivitat, etc. són signes d'amor i ens permeten construir relacions positives. En canvi, no ho són l'admiració, la protecció, el sacrifici, preocupar-se, cuidar, protegir, l'estar sempre disponible.

Amb aquesta activitat i molt bon humor, vam tancar el cicle d'activitats d'aquest curs, que s'ha caracteritzat per la innovació en els formats i vam convidar a fer propostes de cara al curs vinent, en què celebrarem 10 anys d'Eduquem en Família. 

Volem agrair d’una forma molt especial a totes les persones del grup Eduquem en Família que fan possible aquest programa amb implicació i creativitat. Formem un bon equip!!!

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial