Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

14/06/2018


                       

El Consell Escolar Municipal de Banyoles es va reunir ahir en sessió plenària a Cal Drac per tancar el curs. Durant la reunió es va tractar sobre el desenvolupament d’alguns projectes de ciutat, el resultat de la preinscripció, el calendari escolar del curs vinent i les obres d’ampliació i millora de l’Institut Josep Brugulat.

Com a novetat, es va informar que la Generalitat de Catalunya proposa una addenda el Pla Educatiu d’Entorn per poder executar unes accions d’estiu adreçades a infants i joves amb dificultats en l’aprenentatge escolar i en aquests moments s’està estudiant una forma viable per portar-les a terme.

Així mateix, de cara al curs vinent, també es va informar com a novetat la continuïtat en l’impuls del treball en xarxa entre escoles bressol del municipi amb la finalitat que esdevingui un espai de trobada i creixement professional, intercanvi i aplicació significativa a les pròpies escoles.

El projecte Robòtica Banyoles, també de cara al curs vinent, pretén donar una volta al que s’ha anat fent durant aquests darrers quatre anys de suport al desenvolupament de la tecnologia, incorporant de nou la formació per a docents, incrementant el treball conjunt entre centres i sumant altres agents del territori com poden ésser el Centre de Recursos Pedagògics i empreses.

També es va agrair la implicació i dedicació dels pares i mares que conformen el grup Eduquem en Família, que després d’un curs amb una molt bona valoració del programa i de la participació, ja estan tancant el curs vinent, i la dinamització de projectes d’emprenedoria social com són el TONI – Tenim Oportunitats Necessitem Idees que es realitza a secundària i el Banyoles ets tu! que es fa a primària amb el suport de la Col Activa, els quals aporten la mirada de joves i d’infants sobre la ciutat des d’un punt de vista creatiu, emprenedor i cívic.

En el marc de Banyoles ciutat educadora, es va informar de la creació de la Xarxa de Ciutat Educadores de les Comarques Gironines per part de diferents municipis, entre els quals hi ha Banyoles, i del calendari i accions que es portaran a terme. També es va explicar que dos joves de Banyoles han estat seleccionats per a participar a una trobada de joves d’arreu del món que tindrà lloc dins el Congrés Internacional de Ciutats Educadores que es farà a Cascais (Portugal) el proper mes de novembre.

Un dels punts importants va ésser el resultat de la preinscripció. Es va destacar el fet d’aconseguir sortir amb ratio a 23 alumnes a P3, fruit del treball conjunt de fer conèixer la realitat del municipi, les seves característiques, funcionament i la importància d’oferir el nombre de places necessàries per la població que s’ha d’atendre.

Pel que fa a secundària es va destacar el fet que no es disposa encara d’un recurs per atendre l’educació especial, com és un altre SIEI, i que està més que justificat pels reiterats informes que estan elaborant els professionals corresponents.  

En general es va posar en valor la mirada de ciutat i de comarca de les direccions dels centres del municipi per aconseguir una educació equilibrada i inclusiva; aquest esforç i voluntat és bàsic per a mantenir aquests objectius sobretot quan manquen eines més estructurals per a fer-ho.

Un altre punt important va ésser el recolzament del CEM a vetllar des de l’Ajuntament pel desenvolupament de les obres d’ampliació i millora de l’institut Josep Brugulat, que va acollir la instal·lació d’un primer mòdul el curs 1997-1998, va veure l’anunci de licitació del projecte d’ampliació i al cap de 20 anys encara és una situació no resolta.

Finalment es van acordar com a dies de lliure disposició pel curs 2018-2019 els dies 2 de novembre, 7 de desembre i 1 i 4 de març.

                                         

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial