Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

RECURSOS EMOCIONALMENT ECOLÒGICS PER A CRÉIXER JUNTS PARES I FILLS

03/02/2017

A l’Eduquem en Família d’ahir vam acollir a Carme Pujol, formadora de l’Institut d’Ecologia Emocional gestionat per Mercè Conangle i Jaume Soler.

En aquesta primera trobada amb la Carme vam apropar-nos al món de l’ecologia emocional i el model CAPA, persona creativa, autònoma, pacífica i amorosa. Ens va aportar idees i conceptes per a descobrir com són d’importants les emocions a la nostra vida i la importància de gestionar-les d’una forma adequada, que potenciï i beneficiï les relacions personals i amb l’entorn.

Vam reflexionar sobre quatre idees fonamentals a partir de les quals podem millorar la gestió de les nostres emocions en qualsevol context, família, escola o organització, i que concretarem i ampliarem a la propera sessió el dia 16 de febrer, dedicada a la superació de la frustració.

 

La coherència del pensament, l’acció i l’emoció, des d’on podem aconseguir l’autoritat moral i ser autèntics referents pels nostres fills i filles amb relació als valors que els volem transmetre.

L’autocontrol, amb totes les estratègies que puguem desplegar per aconseguir-lo: identificar l’emoció, la seva causa, fer higiene emocional diària, no deixar-ho passar, respectar els temps, fer alguna cosa diferent a l’habitual, compartir temps de qualitat, etc.

La motivació interna, la perseverança, la voluntat i el compromís. La idea és que els infants entenguin que a totes les persones ens passa que no sempre estem motivats per fer tot el que fem, que hi ha coses que les fem per un compromís i una responsabilitat. Els pares i mares podem aportar moltes vitamines emocionals per fomentar aquest compromís, responsabilitat i motivació: abraçades,  temps exclusiu, de qualitat, reconeixements, felicitacions, etc.

L’agraïment és una de les vitamines emocionals més potents, pel seu efecte bumerang positiu, i més encara si concretem allò que agraïm, “gràcies per...”

Després d’aquesta sessió més general, d’aquí a quinze dies, el dijous 16 de febrer, focalitzarem l’anàlisi sobre la frustració, com superar-la i com estimular la resiliència. Us hi esperem!


 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial