Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

FRANCESCO TONUCCI: EL DRET DELS INFANTS A LA CIUTAT, CAMINS ESCOLARS, PARTICIPACIÓ

16/12/2016

Aquests dies, Francesco Tonucci, pensador, pedagog i dibuixant, ha visitat Barcelona per participar en diversos fòrums per fer-nos reflexionar sobre el dret dels infants a la ciutat, des d’una visió molt positiva de l’infant i les seves capacitats com a ciutadà i la necessitat de repensar i transformar la ciutat i l’espai públic. Francesco ens ha aportat noves visions sobre les Ciutats dels Infants, els Camins Escolars i els Consells d’Infants.

El Simposi Internacional Infants i participació política, s’ha desenvolupat els dies 13 i 14 de desembre, i ha estat un espai molt interessant on tots plegats, infants, joves, tècnics i polítics hem debatut entorn la ciutat i la participació, especialment sobre els Consells d’Infants. Algunes de les conclusions del Simposi han estat la necessitat que els infants siguin considerats ciutadans del present, amb dret a la participació. Els Consells d’Infants només s’han de crear si són realment necessaris. L’important és que crear un context de ciutat que faciliti d’una forma coherent i significativa les oportunitats de participació i acció dels nens i nens i els joves, que poden prendre múltiples formes.

 

 

La Jornada El Dret dels infants a la ciutat es va celebrar ahir 15 de desembre, organitzada per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i l’Institut d’Infància i Adolescència.

En aquests enllaços podeu seguir la conversa entre Francesco Tonucci i nois i noies de quatre centres educatius implicats en el projecte “Camí escolar, espai amic” i una entrevista oberta a Francesco per part de Carles Capdevila.

http://institutinfancia.cat/noticies/streaming-infantsiciutat/

 


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial