Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

FINALITZA LA SEGONA EDICIÓ DE ROBÒTICA BANYOLES, UN PROJECTE QUE REFORÇA LA TECNOLOGIA, LA ROBÒTICA I EL LLENGUATGE DE PROGRAMACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS

13/06/2016

Cinc espais amb cinc temàtiques que giren entorn la robòtica i la tecnologia ompliran el centre de Banyoles aquest proper divendres 17 de juny, a la jornada de cloenda del projecte Robòtica Banyoles que enguany tanca la seva segona edició.

Uns 250 alumnes d’Educació Secundària  coneixeran experts que també hi treballen com a afició o com a dedicació professional.

L’acte començarà cap a les 9h del matí i finalitzarà a les 2h del migdia. S’iniciarà amb un intercanvi d’experiències a la Plaça Major, que es convertirà en un gran laboratori de robòtica on uns 250 alumnes d’educació secundària intercanviaran les experiències en robòtica que han estat treballant durant el curs als instituts.

A continuació, cap a ¾ d’11, els alumnes es dividiran en cinc grups i es distribuiran en cinc espais simultanis on un expert i un alumne, de manera col·laborativa, presentaran una temàtica específica:

La Sala d’Actes del Museu Darder acollirà la impressió 3D, on un expert parlarà de l’impacte del disseny i la fabricació per computador i ens mostrarà algunes de les seves possibilitats, i un grup d’alumnes ho il·lustraran amb la seva experiència en la construcció d’un giny amb 3D.

 A l’Escola Municipal de Música serà un espai dedicat a la domòtica, on dos experts desvetllaran als joves què és això de la domòtica i mostraran maquetes de cases intel·ligents; paral·lelament un jove presentarà també la seva maqueta elaborada en el marc del seu treball de recerca.

La Sala d’Actes de l’Ajuntament un expert parlarà de l’elaboració de pàgines web i possibilitats innovadores i un grup d’alumnes d’aplicacions per a mòbils construïdes per ells mateixos.

Al Teatre Municipal es projectarà el film “Imprimiendo sonrisas”, una experiència realitzada per l’institut Don Bosco de Errenteria en la construcció de pròtesis amb la impressió 3D d’una forma solidària.

Finalment, en un cinquè espai, la Plaça Major oferirà una varietat de ginys amb la col·laboració d’experts i entitats diverses. S’hi podran veure drons, braços robot, aparells d’aeromodelisme, robots construïts per alumnes, etc.

En aquest acte de cloenda hi participen el centres de Secundària de Banyoles, el Cicle Formatiu de Josep Brugulat que hi aportarà uns drons, un braç robot i uns robots construïts amb 3D, l’associació d’Aeromodelisme del Pla de l’Estany, la Universitat de Girona – Departament d’Enginyeria elèctrica electrònica i automàtica, Innova Didàctica, Local Network Media, entre altres.

L’activitat Robòtica Banyoles és un projecte impulsat pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els centres educatius de la ciutat.

Aquest projecte vol ésser una experiència  per fomentar la tecnologia entre els joves, la creativitat i l’esperit emprenedor; es planteja com un treball col·laboratiu entre centres i la implicació d’empreses i investigadors en aquest àmbit, que comparteixin el seu coneixement i experiència amb els joves i així apropar l’àmbit escolar i l’àmbit empresarial i facilitar l’aprenentatge significatiu.



El BlogVeure'n més

Cercador

Historial