Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

ELS JOVES FINALISTES DEL PREMI ASTROBANYOLES VAN PRESENTAR ELS SEUS TREBALLS

20/05/2016

La presentació va tenir lloc dissabte 14 de maig, en el marc d’una Tarda de Ciència que organitza l’entitat Astrobanyoles.

 

 

 

 

Laia Arbat Ramió, de l’Institut Pere Alsius, guanyadora del premi Astrobanyoles, Pau Padrosa, de l’Institut Josep Brugulat, i Jordi Brunsó i Bernat Díaz de l’Institut Pere Alsius van presentar les seves maquetes i tot el procés de recerca que han realitzat amb els seus treballs.

 

La Laia va presentar va presentar la seva investigació sobre “BTM vs BMC. Transgènics. Assaig experimental de coexistència”, amb la qual va estudiar els transgènics a partir de l’anàlisi de dues petites plantacions amb diferents tipus de llavors i condicions meteorològiques i les condicions de la coexistència d’aquests conreus a la vida real. El seu treball ha estat exposat a la Universitat Pompeu Fabra, juntament amb altres treballs de recerca d’estudiants d’arreu de Catalunya, en el marc del Premi PRBB de recerca en ciències de la vida i de la salut per a estudiants de batxillerat que convoca aquesta universitat, juntament amb el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

 

 

En Pau va mostrar el “Disseny d’un habitatge domòtic i sostenible”, amb el qual es va proposar dissenyar una casa sostenible, intel·ligent i determinar la seva eficiència. Va elaborar una maqueta amb un quadre domòtic, i realitzar una anàlisi comparativa amb diferents materials i sistemes energètics. Va concloure que l’energia geotèrmica és la millor per a la seva casa.

 

I finalment en Jordi i en Bernat van presentar el “Disseny i construcció d’un quadcòpter amb impressora 3D”, on ens van explicar el procés de construcció d’un dron de quatre hèlix, les seves proves de vol, les reparacions i les reformulacions al disseny, fins a fer-lo operatiu.

 

Moltes felicitats a tots ells pels seus bons treballs, el seu enginy i la seva dedicació.

 

Podeu consultar tots els treballs presentats al Premi Astrobanyoles:

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial