Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

TOTS SOM CREATIUS I HO PODEM POTENCIAR

06/05/2016

Amb aquestes paraules l’Àlex Foraster va obrir la darrera xerrada de l’Eduquem en Família d’aquest curs, que va aplegar un centenar de persones ahir dijous a l’escola La Draga.

 La creativitat és una capacitat humana que permet generar idees i connexions en qualsevol àmbit, activa el pensament crític i permet aportar respostes originals. Tots tenim un cert nivell de creativitat per a gestionar el dia a dia, que podem millorar amb entrenament i estratègies.

La persona creativa es caracteritza per una gran obertura a l’experiència i al descobriment. La família i l’entorn on ens movem, com pot ésser l’escola, la ciutat, les organitzacions, etc. poden afavorir d’una forma més important o menys el nostre nivell de creativitat.

 Algunes estratègies per a potenciar la nostra creativitat són en primer lloc identificar les barreres a la creativitat (com ara l’educació contra la curiositat, les suposicions, l’autoritarisme, etc.). Altres formes són la música, el foment de les connexions, la prova error, el pensament crític, reconèixer les creacions que fan els altres, trencar zones de confort i, entre altres, jugar.

 Tancarem el curs amb l’activitat JUGUEM EN FAMÍLIA que portarem a terme aquest dissabte dia 7 de maig, de 4 a 8 de la tarda, i que finalment, amb previsió de mal temps, es farà a l’escola Can Puig.

 Tothom que ho desitgi ens pot adreçar propostes per l’edició del curs 16-17 enviant un correu a educacio@ajbanyoles.org



El BlogVeure'n més

Cercador

Historial