Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

ACTIVITATS AL SERVEI COMARCAL DE CATALÀ: NOVA EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA A BANYOLES I ACTE DE CLOENDA DEL CURS DE CATALÀ INICIAL AL CENTRE CÍVIC

16/12/2014

El Voluntariat per la llengua(VxL) es posa en marxa a Banyoles
A finals de novembre, el Museu Darder de Banyoles va acollir la presentació de les parelles de la nova edició del VxL al Pla de l'Estany.

Després d'explicar en què consisteix el Voluntariat per la llengua i els avantatges de què poden gaudir les persones voluntàries i aprenents, en Mohammed i la M. Teresa, participants en el VxL de l'edició passada, van parlar de la seva experiència en el programa i van animar la resta d'assistents a inscriure-s'hi.

En Mohammed va destacar que s'havia animat a fer de voluntari perquè, a part que sempre li ha interessat aquest món, té ganes d'ajudar la gent que fa poc que ha arribat a casa nostra. Com diu ell: "A mi també m'hauria agradat que quan vaig arribar a Catalunya algú m'hagués ajudat a conèixer-ne la llengua i la cultura". La M. Teresa va comentar que només anant a classe és molt complicat arribar a entendre la manera de ser i pensar de la gent d'aquí: "A través del Voluntariat he pogut conèixer de primera mà com són i com pensen les famílies catalanes..."

 

Malgrat que ja fa uns quants dies que s’ha donat el tret de sortida al programa, la inscripció continua oberta i, per tant, qualsevol persona interessada a participar en el Voluntariat per la llengua ho pot fer.

Per a més informació, només cal contactar amb el Servei Comarcal de Català del Pla de l’Estany al telèfon: 972 51 35 50 o bé a l’a/e: plaestany@cpnl.cat.

 

S’acaba el curs de català inicial del Centre Cívic Banyoles
Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, el Servei de Català del Consell Comarcal ha impartit un curs de nivell inicial al Centre Cívic Banyoles.

En total, han estat 45 hores durant les quals els i les alumnes han treballat els aspectes més bàsics de la llengua catalana per tal de comunicar-se i interaccionar amb el seu entorn. També han pogut participar en alguna de les activitats organitzades des del Servei de Català, com ara la presentació del Voluntariat per la llengua al Museu Darder, o com el Gran Dictat de Porqueres. D’aquesta manera s’ha buscat no només ensenyar llengua, sinó també donar a conèixer alguns aspectes de la societat d’acollida.

     

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial