Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

ALUMNES DE LA UEC BANYOLES FAN UN CURS PILOT DE CUIDADOR DE CAVALLS

15/05/2014

Alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Banyoles, ubicada a Can Cuní, han començat un curs pilot de Mosso de quadra a eQuimrutes-Parc Eqüestre Les Deus, a Porqueres.

La primera jornada, que es va dur a terme el dimarts 6 de maig, va ser una sessió d’aproximació al cavall i les tasques bàsiques que s’han de tenir en compte per al seu maneig i cura: característiques i comportament, cures bàsiques (raspallat i higiene), acostament al cavall lligat, en box o en llibertat, conducció i maneig del cavall.

El curs consta d’un total de quatre sessions, durant les quals els participants aniran aprofundint en diferents aspectes relacionats amb les tasques de Mosso de quadra. Així, a la segona sessió tractaran aspectes bàsics de l’alimentació del cavall i aspectes relacionats amb les instal·lacions i manteniment dels prats; durant la tercera sessió aprendran a netejar els box i pàdocs i els estris de neteja, tasques del mosso de quadra i rutina diària en un centre hípic. A la quarta i última sessió, el 27 de maig, es centraran en aspectes sanitaris i d’administració i control, primers auxilis, cures veterinàries (desparasitació, vacunes, ...) i comptaran amb les visites del veterinari i el ferrador.

L’equitació i el contacte amb els cavalls ofereixen la possibilitat de fer un treball no només en l’àmbit esportiu, sinó també en el personal. Com a activitat física que es desenvolupa a la natura, beneficia físicament, amb un treball de flexibilitat i musculació, i psicològicament ja que desperta sensibilitat, comprensió i respecte amb el nostre entorn i amb l’animal.

Aquest curs ha estat dissenyat i serà realitzat pels professionals de eQUIMrutes.

La UEC Banyoles té actualment 8 alumnes de diferents centres educatius de la comarca. A CanCuní tenen un total de 32 alumnes que provenen de totes les comarques gironines.

El Centre d’Educació i d’Aprenentatges Cancuní és un espai educatiu on hi assisteixen joves d’edats compreses entre els 14 i els 16 anys. La UEC Cancuní ofereix a aquests joves un espai on es treballa un Programa Bàsic d’aprenentatges instrumentals i pre-laborals, amb un altre tipus de ritme i amb una metodologia activa que s’allunya dels plantejaments escolars del sistema educatiu ordinari.

eQuimrutes - Parc Eqüestre les Deus
Ctra. de Banyoles a Mieres (GI-524) km. 3
Porqueres, Pla de l'Estany (Girona)
Tel. 681 126 727
info@equimrutes.cat

   
   
   
   


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial