Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

LA COMUNITAT EDUCATIVA DE BANYOLES ELABORA UN DOCUMENT DE PROPOSTES AL POUM

05/11/2013

Dins el procés endegat per revisar i redactar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el passat dijous 30 de novembre la comunitat educativa del municipi es va reunir amb els regidors d’urbanisme i educació per traslladar-los les propostes que han estat recollint en relació a la redacció d’aquest pla.

 

Una proposta prioritària que es va posar sobre la taula van ésser la ubicació de l’Escola Camins a la zona industrial de l’actual Pla Especial III, a l’alçada de l’actual c/ Masdevall, tal com anteriorment ja havia proposat el Consell Escolar Municipal. Ja que es tracta d’una escola d’educació infantil i primària es va considerar molt  important que estigui ubicada en una zona cèntrica, no pas a l’extraradi, i estratègicament situada respecte la resta de centres escolars existents. D’aquesta manera hi hauria un eix central amb tres escoles ubicades a la zona nord (La Draga), zona centre (Baldiri Reixac) i zona centre-sud (Camins), amb una escola a cada banda d’aquest eix (Can Puig i Pla de l’Ametller).

 

Una altra de les prioritats destacada va ésser la necessitat de millorar la comunicació i l’accés als diferents centres de secundària, especialment a la zona de Canaleta i Can Puig.

 

La comunitat educativa també va posar sobre la taula la idoneïtat de crear una zona o espai educatiu-formatiu-cultural, amb un equipament polivalent que aculli diferents usos. Actualment hi ha ben dispersos per la ciutat diversos espais de formació, l’Escola d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes, etc i continuen mancant espais de formació i cultura; aquest equipament polivalent podria agrupar també la biblioteca i el Servei d’Educació, i ser proper a algun centre educatiu, de manera que entre els diversos agents es pogués oferir un bon servei a la ciutadania, en una àmplia franja horària, rendibilitzant costos, temps, espais i  creant sinergies.

 

Altres necessitats que es van plantejar van ésser preveure espai per un possible equipament educatiu nou com ara un institut, continuar mantenint la qualificació d’equipament públic l’espai de sota el pavelló de Can Puig on en el seu moment s’havia previst una segona escola bressol pública, un espai polivalent i la necessitat que es pugui contemplar l’ampliació del pati de l’escola La Draga – actualment insuficient – i el de l’escola Camins.

 

La comunitat educativa va proposar moltes millores a la mobilitat per la ciutat, algunes que es poden aplicar independentment del POUM, i va demanar que es pensi en una ciutat ben comunicada, amb una bona xarxa de carrils bicicleta que connecti tots els centres educatius, equipaments esportius i barris. També va plantejar la importància que Banyoles, com a ciutat activa i que ofereix molts serveis i activitats a la comarca i més enllà, disposi d’una bona bossa d’aparcaments.

 

També es va plantejar la necessitat d’evitar models de creixement amb densitat d’habitatges elevada que puguin ocasionar, en un futur, zones guetitzades; el Pla d’Escolarització Extensiva de Banyoles és un exemple de com s’han hagut de compensar moltes desigualtats ocasionades, en part, també per la distribució d’habitatges de la ciutat.

 

La reunió es va celebrar a la biblioteca de l’escola Pla de l’Ametller i hi van participar vint-i-cinc persones representants del Consell Escolar Municipal i de la comunitat educativa en general.


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial