Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Diversos projectes educatius i socials i una aproximació al resultat de les preinscripcions van ésser els principals temes exposats al Consell Escolar Municipal de Banyoles de dimarts passat

20/04/2012

L'equip educatiu de La Balca - Centre Educatiu Municipal i del COIET - Centre Ocupacional i Especial de Treball van presentar el projecte Hort Cooperatiu, una experiència d'Aprenentatge-Servei on ambdós serveis, amb realitats ben diferents, comparteixen objectius i valoren de forma molt positiva el seu contingut pedagògic i humà. Es va poder visualitzar amb un vídeo el funcionament d'aquest projecte i es va presentar l'estructura del que serà una exposició itinerant sobre els valors del projecte.

La regidoria de joventut va exposar les línies de treball previstes pels propers anys, resultat d'un treball de reflexió i posada en comú amb entitats i el qual conformarà bona part del Pla Local de Joventut.

També es van presentar les novetats referents als programes socioeducatius, especialment sobre el seu finançament, que ha sofert una retallada molt important. S'espera que pel curs vinent possiblement no arribi la dotació econòmica esperada per aquests projectes i caldrà valorar com hi podem fer front.

Pel que fa a la preinscripció a l'ensenyament obligatori, es va exposar una aproximació als nombres globals de preinscripcions rebudes, ja que tot just estem en una fase inicial del procés. A l'Oficina Municipal d'Escolarització es van atendre gairebé el 60% de les preinscripcions del municipi. El procés de planificació i preinscripció es va portar a terme d'acord amb el protocol del Pla d'Escolarització Extensiva, que funciona des de fa més de dotze anys. A educació infantil i primària s'han preinscrit 249 alumnes i a secundària 311. És previsible que dels 10 grups escolars públics d'educació infantil quedin unes poques vacants en alguns d'ells.

El Consorci de Benestar Social va informar que a partir del curs vinent no es podrien donar ajudes per llibres, perquè ha calgut incrementar els recursos per atendre necessitats vitals i es va fer una crida a desenvolupar estratègies de reutilització i abaratiment dels costos que, de fet, molts centres ja estan portant a terme des de fa temps. També es va posar sobre la taula la conveniència que pugui existir un PQPI (Pla de Qualificació Professional Inicial) a la zona per donar suport als joves en la seva inserció al món laboral.

Finalment es va informar que properament es realitzaria una enquesta als joves de la comarca per conèixer alguns aspectes relacionats amb hàbits d'estudi, participació en activitats i entitats de la ciutat, etc. i sobre el funcionament del programa Eduquem en Família.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial