Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Carme, Lurdes i Alícia ens parlen del projecte educatiu de la nova escola de Banyoles

10/02/2012

Quin és el vostre projecte?

Tal com hem intentat plasmar en el tríptic, el nostre projecte és: “L’escola que anem construint”; és així, un projecte basat en un procés, en el procés de construir i compartir l’escola amb els infants, que són els principals protagonistes, però també amb les seves famílies i el nostre entorn.

Nosaltres, com a mestres, hi aportarem la nostra professionalitat i experiència, la nostra visió socioconstructivista de l’aprenentatge, una nova mirada al paper de l’infant i al paper del mestre. Aportarem innovació, amb vinculació amb la universitat, i alhora familiaritat i proximitat perquè volem treballar promovent molt la col·laboració amb les famílies en el dia a dia.

Un altre element important del nostre projecte són els espais: volem donar una nova mirada als espais, promovent les seves potencialitats educatives de tots ells.


Què us ha portat a decidir assumir aquest repte?

És com un somni. Fa molt anys, vuit companyes que treballàvem en escoles diferents , vam començar a trobar-nos per a reflexionar i cercar noves maneres de treballar. Ens anomenàvem Va de 8. En aquella època ens interessava d’una forma especial el treball per racons. Amb el temps hem pogut aplicar els nostres coneixements i inquietuds a totes les escoles on hem treballat. I continuem plantejant-nos i interessant-nos per noves maneres de fer i d’entendre el procés d’ensenyament-aprenentatge. Ens agraden les experiències d’escoles de regions com ara Pistoia (Itàlia) i altres més properes a Barcelona. I tenim moltes ganes d’investigar en aquesta manera d’entendre l’infant i el paper del mestre.   


Com afronteu aquest nou projecte?

Estem molt il·lusionades i emocionades. Som ben conscients de la importància que té per a la ciutat obrir una nova escola. Nosaltres mateixes  formem part de les escoles de Banyoles i la comarca i som plenament coneixedores de la necessitat d’aquest nou centre, llargament reivindicat per la comunitat educativa, i coneixem molt bé el treball educatiu que s’està fent al territori. Per tot això, tenim moltes ganes d’aportar tots els nostres coneixements i experiència en aquest projecte i poder continuar treballant com hem fet fins ara per fer de Banyoles una ciutat cada vegada més educadora.


Què oferiu a les famílies?

Familiaritat, proximitat, acollida, participació, professionalitat, experiència, innovació i molta il·lusió.


Carme Güell, Lurdes Tarradas i Alícia Vilarnau.  Equip directiu i educatiu de l'escola nova de Banyoles.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial