Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Segona edició del programa Joc Net a la Grada

25/01/2012

Durant els mesos de gener i febrer es posarà en marxa la primera fase del projecte que pretén arribar de forma directa als nens i nenes i indirectament a les famílies per mitjà d'un taller pràctic que es duu a terme a les mateixes escoles i està dirigit als nens i nenes de cinquè de primària. Durant dues hores, dos educadors/es formats específicament pel taller amb el suport del personal docent, sensibilitzaran i treballaran amb els alumnes d'una forma pràctica per finalment extreure'n unes conclusions i actuacions que procuren el respecte vers els agents implicats en l'esport en edat escolar.

Amb totes les aportacions recollides s'elaborarà el decàleg definitiu anomenat 'Decàleg Comarcal - Joc Net a la Grada' amb la intenció de penjar-lo i respectar-lo en totes les instal·lacions esportives comarcals.

Una gran planificació d'una escola i/o entitat per treballar hàbits de comportament, de salut i els valors intrínsecs en l'esport, es veuen moltes vegades alterats per actituds supracompetitives i de pressió vers el propi esportista i fins i tot agressives vers l'adversari, jutges, àrbitres, entrenadors/es o altres esportistes.

L'objecte principal del programa és educar en l'àmbit esportiu per millorar aquests comportaments i evitar situacions que es mostren dia rere dia a les instal·lacions esportives.

El Consell Esportiu del Pla de l'Estany ha detectat aquests tipus de situacions i, per aquest motiu, per segon curs consecutiu ha posat en marxa 'Joc Net a la Grada' que conté un seguit d'actuacions destinades als diferents segments de la societat que participen en l'organització i desenvolupament d'activitats esportives en edat escolar: alumnes, esportistes, personal tècnic i directiu, AMPA's, entitats esportives, famílies, administracions,  professionals ...

La primera edició va tenir una valoració molt positiva per part dels mestres i alumnes, i de les 3 escoles del Pla de l'Estany que faltaven per adherir-se al projecte 2 ja ho han fet i per tant assolim quasi el 100% dels alumnes de 5è de primària.

La proposta ha rebut el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, la Secretaria General de l'Esport i la Unió de Consells Esportius de Catalunya. 

Per aquest curs 11/12 està previst iniciar la segona fase del projecte amb l'objectiu implicar-hi Ajuntaments, entitats, administracions i AMPA perquè aconseguir finalment un treball de diferents agents però amb una única finalitat que és EDUCAR AMB L'ESPORT.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial