Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

NENS A LA CUINA! UNA ACTIVITAT PER APRENDRE BONS HÀBITS ALIMENTARIS

10/02/2016

La iniciativa, promoguda pel restaurant Vora Estany, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, permet als nens conèixer la cuina d’un restaurant i aprendre a gaudir de la gastronomia

 

Despertar la curiositat alimentària en els infants i ensenyar-los a gaudir de l’alimentació amb tots els sentits. Amb aquest objectiu, el restaurant Vora Estany, amb el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, ha impulsat una nova edició de l’activitat Nens a la cuina!. La proposta forma part de l’oferta d’activitats de la Guia de Recursos Educatius Municipal, i permetrà que durant els mesos de gener i febrer un centenar d’alumnes d’escoles de Banyoles aprenguin a portar una dieta sana i equilibrada i coneguin com funciona la cuina d’un restaurant.

 

 

“Vam decidir impulsar aquesta iniciativa perquè en el dia a dia del restaurant veiem que els infants no gaudeixen del menjar i desconeixen el que l’alimentació els pot aportar”, explica el gerent del Vora Estany, Robert Gelmà. “Nosaltres creiem que és molt important que des de ben petits aprenguin a menjar bé, és a dir, a menjar bo, sa i variat”, destaca Gelmà que afegeix “tenim una cultura gastronòmica molt important, però sembla que ens costa animar els infants perquè explorin en la seva alimentació”.

 

‘Nens a la cuina!’ és una activitat pensada per a involucrar els més petits en el món de la cuina i fomentar el seu interès per menjar sa. Els participants són alumnes de tercer i quart de primària que, vestits amb davantals i barrets de cuiner, visiten la cuina del restaurant, descobreixen els diferents espais i com s’hi treballa. Guiats pel cuiner del Vora Estany, Jordi Moreno, i acompanyats d’un monitor expert, aprenen des de com s’organitza la cuina perquè tingui tots els aliments necessaris en cada servei fins als hàbits de reciclatge dels residus que es generen a l’establiment, passant pels estris indispensables i les tècniques d’elaboració dels aliments.

 

A més, també descobreixen el funcionament de la piràmide alimentària, la procedència de les diferents famílies d’aliments, les varietats i les estacionalitats i també treballen els bons hàbits alimentaris. L’activitat s’acaba amb els mateixos alumnes preparant, juntament amb el cuiner del Vora Estany, una recepta. Els nens coneixen els ingredients de la recepta i les seves propietats i, pas a pas, renten, oloren, trossegen i tallen tots els productes que formen part del plat que finalment s’acabaran menjant.

 

 

“Encara ara hi ha por de permetre que els nens entrin a la cuina, perquè els pares només hi veuen perill, però no s’adonen que així priven els seus fills d’una experiència de sabors i olors que els enriquirà per sempre”, ha destacat Robert Gelmà.

 

L’activitat al restaurant es complementa amb el treball que els alumnes fan a la mateixa escola al voltant de l’alimentació sana i equilibrada. Les escoles que hi participen poden disposar del joc de la piràmide d’aliments, feta amb fusta i pintada amb els colors d’un semàfor perquè, d’una manera molt visual, els infants prenguin consciència de la importància d’alguns aliments en la dieta habitual i que n’hi ha d’altres que s’han de consumir en menor quantitat.

 

 

L’activitat està finançada pel Restaurant Vora Estany i pel Servei d’Educació. Enguany hi participen un centenar d’alumnes de cicle mitjà de les escoles Pla de l’Ametller, Can Puig i Casa Nostra.


 

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial