Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

SEXUALITAT I ADOLESCENTS, AMB PERE FONT

04/12/2015

Als joves els agrada parlar de sexe però a vegades no troben amb qui parlar-ne bé.

En aquesta segona trobada amb Pere Font hem reflexionat sobre l’adolescència i la sexualitat, els diferents elements que hi entren en joc actualment, els canvis personals, l’entorn, i quin paper hi podem tenir els pares i mares.

 

Pere Font, seguint el fil de la xerrada de la setmana passada més orientada a petits, planteja que l’educació sexual no és una activitat que es faci bàsicament parlant sinó a partir d’allò que es viu, dels valors i el model que oferim als fills i filles. Ha destacat la importància de crear un entorn familiar obert, on es pugui parlar de tot i on es visqui el sexe amb normalitat. Considera que a partir dels 10 anys ja hem fet bona part de la feina que podem fer com a pares i mares de respondre a les bateries de preguntes que ens fan els fills i filles.

 

A partir d’aquest moment les famílies ens hem d’assegurar que els infants tenen la maleta bàsica a punt per anar pel món i podem fer cinc coses essencials:

  • Oferir un model de relació afectiva positiva
  • Dotar els fills i filles d’un sistema de valors que els permeti sentir-se segurs i prendre decisions quan calgui
  • Comunicar-se, és a dir, escoltant molt, deixant-los espai perquè parlin
  • Riure, fonamental, ja que el riure crea vincles
  • Ajudar-los a construir un projecte de vida, el més important

Pere Font ha felicitat l’organització del programa Eduquem en Família, que ha aplegat uns 160 pares i mares a les instal·lacions de l’institut Josep Brugulat. Gràcies a tu, Pere!


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial