Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

EDUCAR PER LA PAU: EXPERIÈNCIES I RECURSOS DE MEMÒRIA HISTÒRICA

20/11/2015

Un interessant article a El Diari de l’Educació reflexiona sobre la importància d’incentivar l’educació en la memòria democràtica, com a acte de justícia i homenatge a les víctimes, i fa referència a diferents projectes que s’estan portant a terme amb alumnat de secundària, i que prenen més rellevància aquests dies, amb motiu del 40 aniversari de la mort de Franco.

L’article ofereix enllaços a recursos sobre memòria i testimonis i sobre educació per la pau. Podeu llegir-lo en aquest enllaç.

 

En aquesta línia, i al llarg d’aquest curs, des de l’Ajuntament de Banyoles s’ha engegat el projecte Memòria Històrica i diàleg intergeneracional: el passat en comú dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat, que comptarà amb diferents línies de treball amb un denominador comú: difondre, en especial entre els més joves, el que va suposar la repressió franquista com a sistema organitzat i dirigit des de dalt.

En el marc d’aquest projecte, s’ha programat la representació de l’obra de teatre Ligeros de Equipaje, de la Companyia Viridiana, que tracta sobre l’èxode republicà cap a l’exili durant la Guerra Civil.



 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial