Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

PARAULES DE FESTA MAJOR: CARTELLS A LES BOTIGUES DE BANYOLES I EXPOSICIÓ AL CÍVIC BANYOLES

16/10/2015

Com es diu en català caballitus? I nòria... és correcte? Hem de dir el cercavila o la cercavila?  

El Servei Comarcal de Català (CPNL), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, el Centre Cívic Banyoles i l’associació Banyoles, comerç i turisme, proposa una activitat per difondre el lèxic correcte relacionat amb la Festa Major i evitar els barbarismes, tan arrelats al parlar col·loquial.

Durant les festes de Sant Martirià, pels aparadors dels comerços de la ciutat, es podran trobar diversos cartells amb paraules com ara sínia, autos de xoc o confeti, il·lustrades amb una fotografia i explicades detalladament perquè tothom en pugui conèixer el significat i l’escriptura correctes.

Al Centre Cívic Banyoles, a més, se’n podrà veure tota la mostra des del 19 fins al 23 d’octubre, ja que aquest equipament municipal acollirà l’exposició íntegra de tots els cartells repartits per la ciutat.

Finalment, les escoles i espais socioeducatius que ho desitgin també podran treballar les paraules de Festa Major, ja que les trobaran totes reunides en format digital a la pàgina web del Consorci per la Normalització Lingüística

   

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial