Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA DE RECURSOS EDUCATIUS 15-16

09/09/2015

15a edició de la Guia de Recursos Educatius Municipal

Des del Servei d’Educació varem començar a impulsar el Programa de Recursos Educatius l’any 2001 amb els objectius de donar coherència a l’oferta educativa que des de diferents àrees de l’Ajuntament de Banyoles s’impulsen a la ciutat; oferir als ciutadans recursos educatius o culturals amb la finalitat de donar-los suport en el seu procés de creixement personal i potenciar el coneixement de la ciutat des d’una àmplia varietat d’opcions per a totes les edats i col·lectius.

En aquesta 15a edició, i gràcies a un important treball en xarxa, La Guia de Recursos Educatius ha assolit els objectius inicials, ha crescut i ha esdevingut un important referent especialment per la comunitat educativa de la ciutat i també per grups de ciutadans que participen i gaudeixen de les diferents propostes formatives, recursos, projectes i accions que impulsem des de l’Ajuntament de Banyoles de manera transversal, conjuntament amb nombroses entitats, així com dels materials pedagògics que hi donen suport.

La presentació es va fer el passat dimarts 2 de setembre. Enguany la Guia es presenta amb una doble edició, en paper i digital, i farcida de propostes educatives cultural i artístiques, descoberta de la ciència i la tecnologia, promoció de la convivència i la salut, descoberta de l’entorn, per conèixer la ciutat, la pràctica de l’esport i l’educació en valors.

 

De l’edició pel curs 15-16, destaquem les següents activitats noves:

El projecte Robòtica Banyoles, que vam iniciar el curs passat amb els centres de secundària i enguany ens proposem ampliar i implicar als centres de primària que ho desitgin. Aquesta activitat té l’objectiu d’apropar la tecnologia als més joves, des de la programació de petits robots, a la descoberta d’empreses i entitats del sector, i així promoure les vocacions científiques i tecnològiques.

Teixidores d’història un projecte de recuperació de la memòria col·lectiva de les dones del Pla de l’Estany que van viure en una època marcada per la postguerra i la dictadura franquista.

Experiències matemàtiques amb visites guiades a l’exposició itinerant “Experiències matemàtiques. Les matemàtiques ens fan grans”, que acollirà el Museu Darder de Banyoles durant el curs 15-16 en col·laboració amb el Museu de Matemàtiques de Catalunya i l’entitat Astrobanyoles.

Els secrets de l’arxiu del Monestir”, una activitat de recerca i investigació que ens portarà des de la vida dels darrers monjos benedictins del Monestir de Sant Esteve de Banyoles, de fa 300 anys, fins als documents originals que ens han arribat d’ells.

 

Podeu consultar l’edició digital de La Guia a l'Espai Guia d'aquest blog.

Pel que fa al Calendari d’activitats, hi trobareu la informació sobre les activitats relacionades amb l’educació al municipi, calendari escolar, plenaris del Consell Escolar Municipal, programació de teatre i música a les escoles, entre d’altres.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial