Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

PRIMERA REUNIÓ DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL: informació sobre projectes en funcionament i noves propostes per aquest curs

18/10/2013

Dijous dia 16 d’octubre el Consell Escolar Municipal de Banyoles – CEM va celebrar la primera reunió plenària del curs a l’escola La Draga, on les mestres van presentar alguna de les seves experiències de treball conjunt escola i famílies.

Entre altres temes es va aprovar la memòria d’activitats del curs passat i es van comentar els resultats de la valoració del funcionament del CEM que es va fer al mes de juny, considerant diferents propostes de millora per afavorir la participació activa de tots els sectors i posant sobre la taula possibles temàtiques de treball.

Des de La Balca es va exposar l’aplicació de tarifes bonificades a les quotes mensuals de l’escola bressol La Balca, que l’Ajuntament va aprovar la setmana passada després d’uns quants mesos de treball i atenent a les demandes que havia formulat l’AMiPA de La Balca i les necessitats que s’anaven observant a l’escola. Tant l’escola com les famílies han valorat molt positivament aquesta mesura per a facilitar l’escolarització dels infants de 0 a 3 anys a més famílies.

També es va informar que aquest curs s’iniciarà una nova acció preventiva per a facilitar la incorporació a P3 als infants amb situació social i cultural desfavorida que no han estat escolaritzats. Aquesta acció que impulsen el Servei d’Educació i La Balca s’integrarà al protocol de treball del Pla d’Escolarització Extensiva i consistirà en realitzar unes sessions de treball al darrer trimestre del curs amb aquells infants i famílies que recomanaran els serveis especialitzats com ara l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic – EAP o Serveis Socials. Es valora que pot ésser una bona acció preventiva i de sensibilització.

Altres temes que es van tractar van ésser la posada en funcionament del Programa de Qualificació Professional Inicial – PQPI a la comarca, un recurs llargament reivindicat per la comunitat educativa. Ofereix 10 places de l’especialitat de Vivers i jardineria. Tot i que l’Institut Josep Brugulat l’ha acollit a efectes de gestió, atén a tot l’alumnat de la comarca i està ubicat a Can Quim del Rec. La comunitat educativa va celebrar la seva posada en marxa i va expressar la necessitat de comptar amb més recursos d’aquestes característiques. Des de la direcció de la Unitat d’Escolarització Compartida es va expressar la necessitat d’anar més enllà per acompanyar als joves en la construcció digne del seu propi itinerari personal i de fer créixer els recursos en aquesta línia.

També es van exposar els Programes Socioeducatius que, originats en el Pla Educatiu d’Entorn es continuen portant a terme: Pla d’Escolarització Extensiva, Intervenció Socioeducativa a Canaleta-Can Puig, tallers de suport a l’estudi, projecte Rossinyol, etc. Es va informar sobre els participants i el finançament.

En relació a les ajudes per llibres, es va valorar molt positivament que els centres de Banyoles hagin rebut una partida econòmica de la Generalitat de Catalunya en concepte d’ajudes per llibres i material, però la comunitat educativa va considerar la conveniència que sigui des de Generalitat o el Ministerio es continuïn convocant les ajudes per llibres i material escolar adreçades a les famílies. També es va proposar reiterar al Departament d’Ensenyament la importància de continuar mantenint les aules d’acollida a tots els centres.

Finalment es va tractar el tema d’ajudes sobre llibres i el Consell Escolar es va concloure amb un calendari de treball previst per aquest primer trimestre del curs.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial