Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Excel·lent participació al Projecte d'Intervenció Socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig i inici de les preinscripcions a les activitats d'estiu

13/06/2013

El Projecte d'Intervenció Socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig es va iniciar en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. Durant dos cursos, el 05-06 i el 06-07, va tenir activitats només d'estiu i a partir del setembre de 2007 ja es va convertir en una actuació anual. El projecte es desenvolupa en el nucli dels barris de Canaleta i Can Puig, tot i que el lloc de referència és el local social La Rajoleria de Canaleta, i està confinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social, Secretaría General de Inmigración y Emigración, Dirección General de Migraciones i la Unió Europea, a través del Fons Europeu per a la Integració.

El curs 2012-2013 han gaudit d'aquesta activitat un total de 75 infants i joves que han desenvolupat projectes amb una metodologia d'aprenentatge i servei al barri i espai de suport a l'estudi, entre d'altres.

El grup de petits (primària) ha rebut 52 inscripcions i ha tingut una mitjana d'assistència de 32 participants. El grup de joves (a partir de secundària) ha rebut un total de 23 inscripcions i ha tingut una assistència mitjana de 14 joves.

La dinàmica habitual del casal ha consistit en un espai dedicat a l'educació en el lleure i un altre dels deures i l'estudi.  Amb el grup de petits s'han realitzat activitats i petits projectes com ara recollir brossa del barri, la tradicional quina de Nadal i el taller per a la realització de la disfressa de carnestoltes. Pel que fa al grup de joves, destaquem els cinefòrum mensuals, l'organització del III Torneig de Futbol 7 -ciutat de Banyoles- i la participació en el III Festival de Màgia al carrer Troba'm, on l'organització va ensenyar el funcionament del festival i diferents trucs de màgia.

Destaquem que enguany l'espai de deures i estudi s'ha consolidat plenament i ha calgut fer dos grups de petits, per atendre millor les demandes i s'ha reforçat la coordinació amb l'escola de Can Puig. S'espera que en el proper curs escolar es pugui ampliar la coordinació amb altres centres educatius ja que els resultats han estat molt satisfactoris.

D'altra banda i com cada any, s'ha insistit per aconseguir un bon treball en xarxa entre els diferents agents i institucions que actuem a la zona, i això ha comportat la realització del III Torneig de Futbol amb el Consell Esportiu del Pla de l'Estany i el Carnestoltes amb l'Associació  juvenil i d'educació en el lleure Femtram. Alhora, s'ha mantingut una coordinació constant amb serveis socials d'atenció primària i també s'ha participat a les trobades de l'Associació de la Festa del Barri de Canaleta.

Per acabar, volem remarcar que la tasca educativa que es realitza des del projecte amb les famílies dels participants pretén esdevenir una referència pels infants i joves dels barris i, alhora, un espai on es recullin demandes i es detectin necessitats per enfortir i millorar les relacions al barri i contribuir a la millora de la cohesió social.

Felicitats i gràcies als educadors, la Núria i en Coro!

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial