Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Eduquem en Família i Salut Mental

02/11/2021

El grup Eduquem en Família agraïm els nombrosos missatges positius que una bona colla de famílies ens heu fet arribar arran de la sessió sobre salut mental i adolescents. Som conscients que és un tema sensible i ens alegrem que les aportacions de la jornada hagin estat tan ben rebudes. 

Joaquim Puntí, psicòleg clínic i coordinador de l’Hospital de Dia de Salut Mental d’adolescents del Parc Taulí de Sabadell, va compartir coneixements i entusiasme a la sessió de l’Eduquem en Família, que va reunir unes 180 persones de forma presencial i en línia. El seu treball des de la primera línia d’intervenció va donar-nos una mirada molt realista, clara i positiva sobre la salut mental, les seves manifestacions, els senyals d’alerta, els factors de protecció i les actituds que podem adoptar les famílies per ajudar els fills i filles.

La salut mental és una de les qüestions més afectades per la pandèmia. Tot i que els professionals havien previst un augment de situacions sobre salut mental durant el confinament, va ser després, amb la reobertura, quan realment es van posar de manifest dificultats que s’havien anat gestant durant els mesos de tancament. En els problemes de salut mental poden confluir moltes i diverses causes, des d’hàbits perduts, models familiars incoherents, dificultats per gestionar l’estrès i la frustració, autoexigències elevades, models estètics corporals determinats, models socials associats a l’èxit, etc.

En Joaquim ens va fer una bona radiografia de la situació, i ens va orientar a comprendre els factors de protecció que ajuden a gaudir d’una bona salut mental i com podem ajudar les famílies a fer prevenció a partir de la nostra actitud i dotant els fills i filles d’eines.

De la sessió en vam sortir amb algunes idees rellevants:

    • El sentit del benestar emocional canvia al llarg de la vida.
    • Un senyal d’alerta important és el canvi sobtat de conducta d’un adolescent.
    • Estar vinculat a entitats i associacions és molt important i contribueix a gaudir d’una millor salut mental.
    • És molt important centrar-se en allò que depèn d’un mateix.
    • L’autoestima i l’assertivitat són dos elements claus.
    • És important fomentar l’autonomia dels adolescents en la presa de decisions i en les conseqüències.

Volem agrair d’una forma molt especial la dedicació dels companys del grup de l’Eduquem en Família que s’han encarregat de la part tècnica de realització, i a l’escola Can Puig per l’acollida i per facilitar que poguéssim realitzar les proves prèvies i tot el muntatge.

 

                     

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial