Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

La ciutat de Banyoles forma part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores des del 26 de juny de 2000, data en la qual es va aprovar la seva adhesió a la xarxa de ciutats educadores per acord en la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament.

Des d’aquest compromís, les ciutats educadores treballem perquè l’educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potencial educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, esport, promoció econòmica, etc., perquè entenem l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital.

Donem importància al valor afegit que podem atorgar a les nostres actuacions, si reflexionem, compartim i intercanviem experiències amb altes ciutats. Per aquest motiu formem part, des de la seva creació l’any 2017, de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, que té per objectius principals:

  • Compartir experiències entorn a aquest model i els objectius de la Carta de Ciutats Educadores.
  • Fer extensives les propostes de Ciutats Educadores a altres municipis de les comarques gironines contribuint a la continuïtat del discurs de ciutat educadora. Impulsar intercanvis sobre temàtiques relacionades amb els principis de la Carta entre els municipis de les comarques gironines.
  • Fer una trobada anual de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.
  • Tenir en compte les línies de treball de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores per a determinar els compromisos i propostes de la Xarxa Gironina i, al mateix temps, compartir amb l’AICE el treball de la nostra xarxa.

Enguany correspon a la ciutat de Palafrugell l’organització de la trobada anual que realitzem des de la XCEGC, programada pel divendres 15 d’octubre. I ho fa amb la jornada 1.000 dies per aprendre a descobrir el món, que pren com a tema central l’educació de 0 a 6 anys i la importància que aquesta té en la lluita contra les desigualtats des de l’etapa més primerenca de la vida.

La xerrada anirà a càrrec de la Laura Malavasi, pedagoga i formadora italiana que ha treballat en algunes situacions difícils i amb diferents cultures. La seva trajectòria l'ha portada a tenir una visió contemporània i transgressora de l'educació 0-6 anys. Després de la xerrada hi haurà diferents grups de treball i per acabar es posaran en comú les conclusions a les quals hagi arribat cada grup.

La jornada finalitzarà amb un dinar i una visita a les escoles Bressol del municipi de Palafrugell.

Més informació i inscripcions a: http://educaciopalafrugell.cat/

Programa de la jornada.

 

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega