Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

RÀDIO BANYOLES DIFON LA TASCA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ EN EL MARC DE LES ACTIVITATS INCLOSES A LA GUIA DE RECURSOS EDUCATIUS MUNICIPALS

15/06/2017

Uns 200 nens i nenes han passat per les instal·lacions de l’emissora i els professionals han visitat els instituts per oferir una xerrada sobre els mitjans de comunicació local als alumnes d’ESO. Les dues propostes estan incloses a la Guia de Recursos Educatius de l’Ajuntament de Banyoles.

 A més de ser un mitjà d’informació, Ràdio Banyoles té com un dels objectius principals del seu projecte fer la funció “d’escola” de periodisme i potenciar la participació ciutadana. Per aconseguir-ho, fa més de 10 anys que l’emissora participa activament a la Guia de Recursos Educatius que coordina l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament.

Concretament, s’ofereixen tres propostes dins la Guia: les visites escolars a les instal·lacions, les xerrades de professionals de la ràdio als instituts i els convenis de pràctiques. La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Banyoles, Clàudia Massó, ha destacat el paper de Ràdio Banyoles per donar a conèixer la tasca periodística i els mitjans de comunicació local en les diferents etapes educatives.

 La primera de les tres propostes de Ràdio Banyoles a la Guia de Recursos Educatius és l’activitat “Coneguem Ràdio Banyoles”, que permet als alumnes de Cicle Mitjà i Superior de les escoles de Banyoles i comarca visitar les instal·lacions de l’emissora i conèixer el funcionament dels diferents aparells i les tasques que desenvolupen els professionals que hi treballen.

 Aquest curs, uns 200 alumnes de les escoles de Banyoles, però també de Porqueres i Esponellà, a més dels alumnes de l’Escola d’Adults, han passat per Ràdio Banyoles. A més cal incloure col·laboracions paral·leles com el cas de l’escola Can Puig, els alumnes de la qual van participar a la programació especial de Sant Jordi, enregistrant poemes expressament per a l’ocasió.

 La importància dels mitjans de comunicació local als instituts

 Per altra banda, també s’ofereix una segona activitat titulada “Els mitjans de comunicació i Ràdio Banyoles”, en què els professionals de l’emissora han ofert una xerrada als alumnes d’ESO dels tres instituts de la ciutat. En aquest cas, l’activitat se centra en explicar la importància dels mitjans de comunicació local, així com les diferents tasques que es desenvolupen en una emissora de ràdio. Aquest any, més de 300 alumnes de 2n i 3r d’ESO han participat en l’activitat.

 Finalment, Ràdio Banyoles ofereix una tercera proposta titulada “Pràctiques a Ràdio Banyoles”, pensada sobretot per a estudiants de batxillerat i universitaris. L’objectiu és que els futurs periodistes puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia en un mitjà de comunicació.

 A més de la Guia de Recursos Educatius, l’emissora potencia la participació ciutadana oferint a particulars i entitats l’oportunitat de fer programes i seccions dins la graella de la ràdio. En aquests moments l’emissora compta amb una cinquantena de col·laboradors regulars i entitats com la Fundació Estany, l’Associació de Dones Marroquines Nur, l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal o la Fundació La Xarxa, tenen el seu propi espai a Ràdio Banyoles.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial