Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

BANYOLES ETS TU! UN PROJECTE DE CIUTAT

11/11/2016

El projecte Banyoles ets tu!  ha entrat dins les aules. Aquest programa vol desenvolupar actituds transformadores, actives i compromeses amb la ciutat i  fomentar el treball en xarxa entre la comunitat educativa i el teixit associatiu.

Durant aquest curs es porta a terme la fase de formació als mestres que estan liderant el projecte, assessorament dins les aules i coordinació del treball amb les entitats i l’Ajuntament.

Juntament amb diferents entitats, els alumnes de 5è o 6è de Cicle Superior detecten problemes de ciutat, els converteixen en reptes de transformació i generen idees per tal de solucionar-los. Aquest dimecres s’ha dut a terme el primer acte del curs, on alumnes i entitats han posat en comú les seves propostes i reptes.

 

 


 

Tot aquest procés permet als nens i nenes desenvolupar actituds emprenedores i compromeses amb el seu entorn. Banyoles ets tu! es duu a terme a les diferents escoles una tarda a la setmana. Els alumnes treballen per grups cooperatius passant per les diferents fases d’un procés creatiu i de conceptualització d’una idea fins arribar a la sensibilització i la difusió. L’exposició de les solucions a les quals hagin arribat es farà a final de curs, en una sessió conjunta amb totes les escoles, les entitats i l’Ajuntament.

L’objectiu vital d’aquest projecte és la implicació afectiva dels nens i nenes amb la seva ciutat. També els aportarà estratègies per a desenvolupar-se a nivell personal i professional. Posar la ciutat a l’alçada del infants, donar-los el paper protagonista, concedir-los la paraula, permetre’ls que s’expressin i que diguin la seva d’una manera argumentada davant d’uns adults que saben escoltar-los, que tenen el desig d’entendre’ls i la voluntat de prendre’s seriosament tot allò que diuen… aquest és el projecte Banyoles ets tu!

Aquest projecte està dissenyat i impulsat per professionals de la plataforma la ColActiva, i compta amb el finançament i suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial