Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Heike Freire: UNA EDUCACIÓ MÉS VERDA REQUEREIX RECUPERAR LA NATURALITAT

08/07/2016

Heike Freire es experta en innovació educativa, periodista i escriptora. És autora del llibre Educar en verde. Ideas para acercar los niños y niñas a la naturaleza i nombrosos articles sobre infància, naturalesa, democràcia i art.

 Aquesta psicòloga constata que «la nostra civilització s’ha anat allunyant cada vegada més de la forma de viure, sentir, pensar i descobrir del medi natural». Freire assegura que l’educació actual és molt mecànica —més que orgànica—, controladora i intervencionista, i exposa que les persones que eduquen han de fer un pas enrere. També aposta per un foment molt més important de l’autonomia en els infants.

 Algunes de les seves frases:

 “Sense autonomia no hi ha autoestima. Sense risc no hi ha aprenentatge”

“Necessitem un decreixement pedagògic, perquè constantment estem conduint els infants sobre com es fan les coses i imposant-los què està bé i que malament”

“Hem de retornar la fluïdesa als espais i a les relacions. Es tracta de prendre’n consciència per fer-li més lloc i generar espais més permeables. Renaturalitzar-nos

Podeu consultar:

http://educarenverde.blogspot.com.es/

http://diarieducacio.cat/escolaestiurosasensat/2016/07/07/heike-freire-una-educacio-mes-verda-requereix-recuperar-la-naturalitat/

https://colectivoeducadores.wordpress.com/autores/658-2/




El BlogVeure'n més

Cercador

Historial