Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

EL DIA DELS DRETS DELS INFANTS

20/11/2015

Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia dels drets dels infants. Aquest mateix dia de l’any 1989 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els drets dels infants, el primer instrument internacional que reconeix els infants com a agents socials i com a titulars actius dels seus propis drets.

La Convenció defineix un infant com a qualsevol persona de menys de 18 anys, i considerat com a subjecte de dret. Tot dret especificat a la Convenció és inherent a la dignitat humana i al desenvolupament harmònic de cada infant.

La Convenció consta de 54 articles que recullen els drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics de tots els nens i nenes. La seva aplicació és obligació dels governs, però també defineix les obligacions i responsabilitats d’altres agents com ara els pares, professors, professionals de la salut, investigadors i els mateixos infants. 

deu principis o idees.

Tots els nens i nenes tenen dret a:

1. La igualtat pel que fa als seus drets

2. Ser cuidats i tenir el que cal per poder créixer bé

3. Tenir un nom i una nacionalitat

4. Néixer en les millors condicions

5. Rebre ajuda i atenció especial
   
     
   

6. Ser estimats, tenir una família

7. L’educació

8. La protecció en casos de perill

9. No treballar fins a ser grans i que ningú no els faci mal

10. No ser discriminats per raó de sexe, raça o religió

 

 

La Convenció té dos protocols addicionals: el protocol relatiu a la venda de nens i la prostitució infantil, i el protocol relatiu a la participació dels nens en conflictes armats.

Amb motiu d’aquesta diada a Banyoles la Taula d’Infància ha organitzat la jornada formativa “Dret i identitat. Reptes de futur” destinada a tècnics i tècniques de serveis socials, salut, educació, joventut, etc. i entitats.

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial