Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Ahir dilluns es va dur a terme la cloenda de l’activitat Robòtica Banyoles. L’acte va començar al voltant de 2/4 de 10 del matí i va finalitzar cap a la una del migdia. En una primera part, els nois i noies i professors dels centres de secundària van compartir els treballs de robòtica que han estat realitzant durant la darrera part del curs; per això es van instal·lar unes taules sota les voltes de la Plaça on van exhibir els seus robots i enginys.

La jornada va continuar amb una dinàmica de grups on els nois i noies havien de crear propostes imaginatives basades en la tecnologia i la robòtica per a donar resposta aL repte d'imaginar Banyoles com a smartcity i a continuació un espai per a conèixer i compartir l’experiència amb experts convidats que van aportar els seus enginys. Així, doncs, vam poder veure un robot submarí SPARUS II i un robot de rescat BIGBOT de la Universitat de Girona passejant per la Plaça, impressores 3D i robots hominoides d’Innova Didàctic, una demostració de l’empresa AUGI, diferents aparells de l’Aeromodelisme i vam veure volar els drons construits per un dels cicles formatius de l'institut Josep Brugulat. 

La jornada va finalitzar amb un espai on els joves van exposar breument les seves propostes al repte plantejat i els experts una valoració d’aquestes propostes. Dos components del Vol de Pollastre van amenitzar l’acte i un robot hominoide creat per Innova Didàctic va ballar breakdance a dalt de l’escenari.

Demà dimecres, a les 10 del vespre, Televisió Banyoles dedicarà el programa Entitats a aquest acte. 

L’activitat Robòtica Banyoles s’emmarca en les activitats del bloc de ciència i tecnologia de la Guia de Recursos Educatius Municipal i està organitzada pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles. Compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – FECYT. La part tècnica i de seguiment i assessorament al professorat l’ha portat a terme l’entitat Innova Didàctic.

Aquest projecte vol ésser una experiència  per fomentar la tecnologia entre els joves, la creativitat i l’esperit emprenedor; es planteja com un treball col·laboratiu entre centres i la implicació d’empreses i investigadors en aquest àmbit, que comparteixin el seu coneixement i experiència amb els joves i així apropar l’àmbit escolar i l’àmbit empresarial i facilitar l’aprenentatge significatiu.

La voluntat del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles i els professors de tecnologia dels instituts és donar continuïtat al projecte Robòtica Banyoles que es va construint amb aquest grup de treball i obrir-lo a la participació de les escoles de primària i altres empreses col·laboradores.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
   
     
     
     
    Organitza: 
     
Amb el suport: 

 

 

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega