Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

LES EMPRESES COL·LABORADORES EN ELS PROJECTES SINGULARS DELS CENTRES, TORNEN A OBRIR LES PORTES ALS NOIS I NOIES QUE HI PARTICIPEN

26/09/2014

Un curs més, gràcies a la col·laboració de les empreses del territori, més d’una trentena de nois i noies dels centres educatius del municipi començaran a fer d’aprenents i a apropar-se al món laboral.

Aquests nois i noies, alumnes dels diferents centres de secundària del municipi, a través del projecte Drac de l’institut Pere Alsius, el Projecte POTs de l’institut Josep Brugulat i la UEC Banyoles que acull alumnat de tots els centres de secundària, podran fer d’aprenents en empreses i entitats de molts àmbits diversos: serveis d’atenció a domicili, geriatria, llars d’infants, empreses del ram del metall, de l’alimentació, del món del cavall, relacionats amb la moto, el món de la moda, la perruqueria, el manteniment en general, etc.

Després d’alguns anys de funcionament - la UEC Banyoles des del curs 06-07, el Projecte Drac des del curs 11-12 i el projecte POTs des del curs 13-14, - aquests projectes estan en una important fase de consolidació, i tenen molt bona acollida per part de les empreses col·laboradores algunes de les quals, una vegada finalitzat el programa amb l’institut, han pogut incorporar amb contracte, encara que sigui temporalment, a l’alumne que s’ha estat formant a l’empresa com aprenent.

L’aprenentatge prelaboral és un objectiu primordial per a l’alumnat que requereix una formació més pràctica i manipulativa. Es pretén, per a l’empresa recuperar l’antiga figura de l’aprenent  i per a l’alumne recuperar motivació a partir del contacte real amb el món laboral per participar i aprendre coneixements relacionats amb l’empresa on estiguin ubicats i la responsabilitat que implica pel que fa a compliment d’horaris, normativa, respecte i treball en equip, etc. En aquest sentit, la col·laboració de les empreses amb els projectes és fonamental pel bon desenvolupament dels mateixos.

L’Ajuntament de Banyoles, mitjançant conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, col·labora amb la gestió de tots els projectes i, en el cas de la UEC, també amb el finançament.

El projecte POTs, impulsat per l’institut Josep Brugulat, ha fet la seva presentació avui divendres 26 de setembre, i comença amb 9 alumnes que faran estada en diferents empreses i serveis públics d’altres ajuntaments de la comarca.


El projecte DRAC, impulsat per l’institut Pere Alsius, va donar el tret de sortida divendres passat, 19 de setembre. DRAC arrenca el curs amb 19 acords de col·laboració a tres bandes: institut, Ajuntament de Banyoles i les diferents empreses col·laboradores on els i les alumnes hi faran l’estada. 

Pel que fa a la Unitat d’Escolarització Compartida – UEC Banyoles, ubicada a Can Cuní i gestionada per l’Associació Educativa Vall del Terri, comença el curs amb 8 alumnes de diferents centres de secundària dels quals 2 ja estan fent estada en empreses col·laboradores.

                                                                  


El BlogVeure'n més

Cercador

Historial