Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Ahir dijous 19 de juny es va celebrar la cloenda de diversos projectes d’atenció a la diversitat a Banyoles, al matí amb més de trenta-cinc alumnes participants i a la tarda amb les empreses i entitats col·laboradores, que aquest curs 2013-2014 ja són més d’una trentena.

L’acte va ésser organitzat per l’Ajuntament de Banyoles i hi van participar l’alcalde, el regidor d’educació, les tècniques del Servei d’Educació, els alumnes, les empreses, els directors dels Instituts implicats, els tutors dels projectes i els tècnics de l’Associació Educativa Vall del Terri que gestionen la Unitat d’Escolarització Compartida UEC-Banyoles.

Amb l’acte d’ahir es va agrair la tasca a les empreses col·laboradores, que enguany superen la trentena, i que pertanyen a àmbits tan diversos com ara l’àmbit tèxtil, l’educació infantil, la geriatria, el món dels cavalls, el món del motor, l’automòbil, la moto o la bicicleta, la fusteria, el manteniment, etc.


A Banyoles es porten a terme diversos projectes educatius amb la col·laboració d’empreses. Aquesta col·laboració va començar al curs 2006-2007, amb la posada en funcionament de la Unitat d’Escolarització Compartida UEC-Banyoles i ha crescut notablement amb la incorporació del Projecte singular DRAC de l’Institut Pere Alsius al curs 11-12 i el Projecte POT’s de l’Institut Josep Brugulat al curs 13-14.

Aquests projectes d’atenció a la diversitat són recursos adreçats a alumnat d’educació secundària obligatòria que necessiten un procés d’ensenyament – aprenentatge més pràctic i fora de l’àmbit del centre. Es tracta d’una escolarització compartida de manera que, essent alumnat del centre de secundària, durant unes hores surten del centre per a realitzar activitats manipulatives i de coneixement de l’àmbit prelaboral.

La col·laboració de les empreses en aquests projectes és fonamental. Per elles, representa recuperar l’antiga figura de “l’aprenent”, amb el suport continuat dels tutors de referència. Pels joves significa una nova oportunitat de millora en el seu procés formatiu i sobretot en el seu procés de creixement personal, millora de la seva autoestima, habilitats socials, competències personals i professionals i vàlua personal. Aquesta és, de fet, la finalitat d’aquests projectes, a més de representar una nova oportunitat per obtenir el certificat en educació secundària obligatòria.

L’èxit d’aquests projectes rau en la força de la xarxa que s’ha anat forjant un any rere l’altre, gràcies a la forta implicació dels tutors dels centres, la col·laboració de les empreses i el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament.

Valoració

Comentaris

M. Àngels Jiménez
# M. Àngels Jiménez
dilluns, 30 de juny de 2014 10:10
La nostra família s'ha pogut beneficiar, aquest any, d'aquest projecte pel nostre fill Kevin. La experiència ha esta molt positiva. Ha millorat les notes, el comportament i la autoestima.
Us encoratjo a continuar amb el projecte POT's ja que permet recuperar alumnes desmotivats i avorrits i els engresca novament cap a un futur proper.

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2020-2021Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega