Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El passat dijous, 4 de febrer, l'Aula d'Acollida de l'IES Pere Alsius va realitzar la primera sessió de l'Escola de Mares i Pares d'Alumnes Nouvinguts del curs 2009-2010. En aquest treball es parteix de l'experiència del curs passat quan es va formar un equip de tres mares d'alumnes de 3r i 4t d'ESO per treballar, de forma voluntària, amb les famílies dels alumnes nouvinguts que són atesos a l'Aula d'Acollida.

                           Primera sessió de l'Escola de mares i pares de l'Aula d'Acollida

Durant el curs passat, aquestes tres mares, el tutor d'Aula d'Acollida i els assessors LIC van preparar un cicle de sortides i visites a aquells llocs i centres d'interès de la nostra ciutat que ofereixen recursos pe a la inclusió social de persones nouvingudes. Es va visitar el Consorci de Benestar Social, la Biblioteca Municipal, l'Escola d'Adults i l'oficina de Promoció Econòmica. També, dues de les mares voluntàries van entrar a fer suport  a l'ensenyament del català, en horari lectiu, a l'Aula d'Acollida, i van fer un treball per projectes sobre els alfabets del món amb sis dels alumnes que hi són atesos.

Vista la valoració molt positiva del que es va fer en aquell moment, aquest curs s'ha repetit l'experiència. A les reunions d'inici de curs que fan els tutors de 3r i 4t amb les famílies es va oferir la possibilitat a pares i mares de participar en aquesta proposta de voluntariat. Cinc mares i un pare s'han ofert, i amb ells, més el tutor de l'Aula d'Acollida, amb el suport de l'assessora LIC, vam preparar una primera trobada amb les famílies nouvingudes. El que es va fer va ser ensenyar-los el centre i fer-los una petita xerrada informativa sobre el sistema educatiu català. La xerrada va despertar molt d'interès en les famílies assistents, que vam demanar que la segona sessió els exposés els camins formatius després de l'etapa obligatòria. Es va quedar que aquesta segona cita es farà el mes vinent.

Valoració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris, sigues el primer en comentar aquest article!

Fes un comentari

Nom (obligatori)

Correu electrònic (obligatori)

Imatge CAPTCHA
Entreu el codi de seguretat:

Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega