Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

Semblança de Josep Palacios, dinamitzador dels Segons Espais de Reflexió organitzats pel PEEBP

07/05/2009

Llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Història Antiga, Prehistòria i Arqueologia  i Antropologia Cultural per la Universitat de Barcelona. Postgraduat en Ciutadania i Inclusió social per la Universitat de Girona. Té el Mestratge en Cohesió Social i Relacions Interculturals per la Universitat de Vic.

Des del 1992 al 1999 ha participat en diferents jornades i seminaris de formació d'àmbit cultural i juvenil, d’immigració, cohesió social  i participació ciutadana organitzats des del Servei de Cultura i l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Patronat Flor de Maig, CRID i Generalitat de Catalunya.

Col·labora com a formador en postgraus relacionats amb la immigració organitzats per la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Carlos III de Madrid.

Col·labora com a formador amb l’Institut Europeu , impartint seminaris sobre la diversitat social, cultural i religiosa a Catalunya a l’Escola de Policia de Catalunya.

Col·labora com a formador amb l’associació CEPS i Trànsit impartint seminaris i cursos dins del Pla de formació contínua de la Generalitat de Catalunya i del Pla de Formació de la Direcció General d’Inclusió Social del Ministeri de Treball i Immigració, en programes de formació relacionats amb la immigració i la seva gestió des de l’administració local, la diversitat cultural i la cohesió social.

El seu darrer treball publicat ha estat una anàlisi tècnica del Pla de Ciutadania i Immigració aprovat per la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i el seu impacte en l’àmbit municipal, per encàrrec de la Fundació Jaume Bofill, publicat en l’anuari del 2005 de la Fundació.

Amb el títol “Coneixes als nostres veïns musulmans?” està en fase de publicació el seu darrer treball, una introducció a l’islam, al món àrab i a la cultura musulmana.

Des del mes de juliol de 1999 fins al juny de 2003 va desenvolupar les seves tasques professionals com a Cap de la Regidoria d’Igualtat i Solidaritat de l’Ajuntament de Mataró.

Des del mes de juliol de 2003 fins el mes de maig de 2007 va desenvolupar les seves tasques professionals com a Comissionat pel Pla de la Nova Ciutadania. A més, durant el bienni 2004-2005 va ser també el responsable tècnic del Pla Integral Territorial del Centre – Eixample –L’Havana.

Des del mes de setembre de 2005 fins l’abril de 2006 va col·laborar amb la Secretaria d’Immigració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, en qualitat d’assessor extern com a responsable del Programa Integral d’Acollida.

Des del mes de juny de 2007 fins al mes de febrer de 2009 ha ocupat el càrrec de Cap del Servei de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.

Actualment és assessor en polítiques socials (immigració, esports i política lingüística), adscrit a la Direcció General de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

 

 

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial