Vols estar al dia de la programació educativa de Banyoles?

Uneix-te a la llista

*Camp requerit

×

NEIX LA PRIMERA ASSOCIACIÓ JUVENIL DEL MUNICIPI: ELS TREMPATS DE FONTCOBERTA

29/04/2008

El passat mes de març es va aprovar, per unanimitat de tots els grups a l’Ajuntament, el Pla Local de Joventut de Fontcoberta pels propers 4 anys.
Aquest pla local s’ha fet amb les propostes dels joves, escoltant les seves inquietuds i els problemes a què s’enfronten només pel fet de ser joves. També ens hem basat per la seva redacció en l’anàlisi de la realitat juvenil realitzat pel Consell Comarcal i que s’ha fet conjuntament entre tots els municipis de la comarca. Amb les conclusions d’ambdós documents es va començar la tasca de redacció del pla local. Aquest pla té dos objectius bàsics: l’emancipació dels joves i la seva participació activa en el municipi.
A banda dels temes relacionats amb l’habitatge, l’educació, la salut, etc. una de les mancances més evidents a Fontcoberta ha estat la baixa participació dels joves i també la manca d’entitats juvenils. Per això en aquestes últimes setmanes s’ha estat treballant de valent per crear una associació de joves de Fontcoberta que posés solució a aquest dèficit existent.
Així s’han fet diferents reunions des de principis d’any i no sense dificultats de participació, ja que hi ha una manca històrica en aquest sentit o potser falta de costum; i també perquè cada cop és més complicat que les persones s’impliquin i participin. La qüestió és que ha estat difícil mobilitzar un grup de joves que tingués ganes de implicar-se i dinamitzar la vida dels joves de Fontcoberta. Però finalment el passat dia 28 de març es van reunir una vintena de persones als locals socials de la piscina i en va sortir el que serà la primera associació de joves de Fontcoberta.
 
Les principals accions a fer per aquesta entitat seran les de promoure activitats dirigides als joves i també donar suport a aquelles activitats i/o festes del municipi.
L’associació neix amb moltes idees però també amb un toc de realisme. Es vol començar poc a poc i sense massa presses. En moltes ocasions esperem grans coses de forma immediata i es pot acabar fracassant per no haver assolit les expectatives inicials. Els joves de Fontcoberta no volen caure en aquest error i no es plantegen grans i/o moltes accions. Per això aquest 2008 portaran a terme 3 o 4 activitats.
Esperem doncs que aquesta nova entitat que acaba de sorgir tingui el suport i recolzament de tothom. És important pel futur dels pobles que els seus joves siguin dinàmics, participin i tinguin una forta identitat i arrelament al municipi.

El BlogVeure'n més

Cercador

Historial