Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El grup Eduquem en Família agraïm els nombrosos missatges positius que una bona colla de famílies ens heu fet arribar arran de la sessió sobre salut mental i adolescents. Som conscients que és un tema sensible i ens alegrem que les aportacions de la jornada hagin estat tan ben rebudes. 

Joaquim Puntí, psicòleg clínic i coordinador de l’Hospital de Dia de Salut Mental d’adolescents del Parc Taulí de Sabadell, va compartir coneixements i entusiasme a la sessió de l’Eduquem en Família, que va reunir unes 180 persones de forma presencial i en línia. El seu treball des de la primera línia d’intervenció va donar-nos una mirada molt realista, clara i positiva sobre la salut mental, les seves manifestacions, els senyals d’alerta, els factors de protecció i les actituds que podem adoptar les famílies per ajudar els fills i filles.

La salut mental és una de les qüestions més afectades per la pandèmia. Tot i que els professionals havien previst un augment de situacions sobre salut mental durant el confinament, va ser després, amb la reobertura, quan realment es van posar de manifest dificultats que s’havien anat gestant durant els mesos de tancament. En els problemes de salut mental poden confluir moltes i diverses causes, des d’hàbits perduts, models familiars incoherents, dificultats per gestionar l’estrès i la frustració, autoexigències elevades, models estètics corporals determinats, models socials associats a l’èxit, etc.

En Joaquim ens va fer una bona radiografia de la situació, i ens va orientar a comprendre els factors de protecció que ajuden a gaudir d’una bona salut mental i com podem ajudar les famílies a fer prevenció a partir de la nostra actitud i dotant els fills i filles d’eines.

De la sessió en vam sortir amb algunes idees rellevants:

  • El sentit del benestar emocional canvia al llarg de la vida.
  • Un senyal d’alerta important és el canvi sobtat de conducta d’un adolescent.
  • Estar vinculat a entitats i associacions és molt important i contribueix a gaudir d’una millor salut mental.
  • És molt important centrar-se en allò que depèn d’un mateix.
  • L’autoestima i l’assertivitat són dos elements claus.
  • És important fomentar l’autonomia dels adolescents en la presa de decisions i en les conseqüències.

Volem agrair d’una forma molt especial la dedicació dels companys del grup de l’Eduquem en Família que s’han encarregat de la part tècnica de realització, i a l’escola Can Puig per l’acollida i per facilitar que poguéssim realitzar les proves prèvies i tot el muntatge.

 

                     


El plenari del Consell Escolar Municipal - CEM de Banyoles es va reunir dimecres 20 d’octubre a l’escola de la Vila. El plenari va debatre diverses propostes i el president, Miquel Noguer, va constituir-lo amb els nous membres que s’hi han incorporat.

Una de les propostes que va acordar el plenari va ser ratificar el suport de la comunitat educativa al Pla d’Escolarització Extensiva, un suport que el CEM ja va aprovar en els inicis del Pla, el 19 de juny de 2002. Aquest cop, es proposava refermar el suport i el compromís adoptats el 2002, donar suport a les mesures que proposa el Pla i fer arribar aquest acord al Departament d’Educació.

Entre els temes que es van tractar, hi va haver l’explicació del nou projecte  de cribratge cardiològic als joves de la comarca del Pla de l’Estany, que enguany anirà dirigit a joves de 13 a 15 anys, i que van explicar els doctors Pau Vilardell i Sergi Moral. També es van explicar les mesures que s’estan desplegant en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles-Porqueres i altres projectes com l’Eduquem en família.


El Servei d'Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI del Pla de l'Estany ofereix un taller per al personal de les escoles bressol de la comarca, en compliment de la Llei LGBTI (11/2014) que insta als professionals de l'administració en l'àmbit de l'educació, entre d'altres, a rebre formació sobre diversitat sexual i de gènere.

El taller Ampliem la mirada a la diversitat de gènere, LGBTI i familiar es farà dissabte 27 de novembre, de 2/4 de 10 a 2/4 d’11 del matí, a La Cúpula, Espai de Formació de l'Àrea de Benestar Social, (C/Pere Alsius, 12 3a – Banyoles.)

L'objectiu de la formació és revisar els estereotips i prejudicis entorn a aquestes diversitats i reflexionar sobre els contes i altres recursos per tal d'enriquir el projecte educatiu del centre i la relació amb els infants i famílies. El taller combinarà la teoria amb la participació i experiència del grup.

Programa de la formació

Cal inscriure's abans del 19 de novembre a través de l'enllaç: https://forms.gle/nGvzJdoi1zkZH3Q77 

 


El Consell Esportiu del Pla de l’Estany presenta els cursos de formació i les activitats que organitza durant aquest mes de novembre.

Des d’aquest enllaç trobareu més informació sobre cada una de les activitats i hi podreu fer les inscripcions.


Aquesta és la segona edició del concurs de pintura mural sobre la bicicleta, en el qual hi poden participar persones majors d’edat de la comarca del Pla de l’Estany. El termini de presentació de sol·licituds és fins el 10 de novembre. Podeu consultar les bases del concurs des d’aquest enllaç.


El grup de pares i mares de l’Eduquem ens vàrem trobar aquest dimecres al vespre per preparar la propera activitat, que com ja us vàrem anunciar, es farà el dijous 28 d’octubre, a les 9 del vespre, a l’escola Can Puig de manera presencial i en línia a través de l’enllaç següent: https://us06web.zoom.us/j/84610746606

           

Salut mental = salut emocional. Com podem afavorir una bona salut mental en els adolescents?, és el tema de la xerrada que ens farà en Joaquim Puntí.

Us recordem que per introduir el tema la Mireia Marés ens ha escrit el relat curt “Alter ego”, que podeu llegir aquí.

Us hi esperem!


 Aquesta setmana hem iniciat el projecte d’Aula Estudi Oberta als centres d’educació primària del territori. Les escoles participants d’aquesta iniciativa són: Camins, La Draga, Can Puig, Casa Nostra,  Pla de l'ametller i l'Entorn. 

Seguint la prova pilot que es va dur a terme l’abril i maig del curs passat, aquest curs s’ha reprès i consolidat el projecte d’Aula Estudi Oberta que, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, pretén oferir un espai de suport educatiu a l’alumnat de cada centre. Aquest espai està dirigit per mestres del propi centre o per educadors/es o Tècnics d’Integració Social - TIS que treballen al municipi.

L’objectiu és proporcionar un espai acompanyat d’una professional on l’alumnat pugui reforçar estratègies d’aprenentatge i alhora realitzar les tasques acadèmiques amb altres companys i companyes de l’aula. Cada centre educatiu disposa de 4 sessions setmanals, d’una hora aproximada que es reparteixen durant la setmana.


L’equip educatiu de la Balca us donem la benvinguda al curs 2021-2022. I ho fem amb un HOLA molt gran! 

Un hola d’obertura a les experiències que vinguin, a les que volem acollir, vivenciar i transformar. Donant l’espai necessari a la sorpresa, aquesta meravellosa capacitat que tenen els infants, i a partir d’aquí, aprendre. Gaudint amb els infants de cada experiència que es presenta, compartint coneixement amb els adults per seguir fent camí en el projecte. Obrint els sentits per fer-ho junts en el dia a dia: infants, famílies, equip educatiu i el Servei d’Educació, així com també els altres serveis educatius de la ciutat. 

Bon inici de curs a tothom!

Equip educatiu de La Balca

 


La Càtedra d'Esport i Educació Física - Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza el VII Seminari Internacional de Tàctica i Tècnica Esportiva que es celebrarà els propers 5 i 6 de novembre de 2021, de manera presencial a Banyoles i algunes conferències es podran seguir també en línia.

El tema principal del seminari és Control motor i tècnica esportiva, que s’abordarà des d’una perspectiva transversal a diferents modalitats esportives.

Podeu trobar tota la informació, inscripcions i programa a la pàgina web del seminari


L'associació Món Banyoles és una entitat de dones, l'objectiu principal de la qual és fer accions que serveixin per crear ponts i afavorir el contacte entre tota la ciutadania de Banyoles i el seu entorn.

El curs de formació en hostaleria i restauració que ofereix l’Associació Món Banyoles és una formació de caràcter pràctic per millorar la capacitació en tècniques bàsiques de restauració, que es durà a terme al restaurant La porta del món, gestionat per aquesta associació.

El curs s’iniciarà el dimarts 2 de novembre i durarà dos mesos, novembre i desembre i les sessions seran dilluns i dimarts d’1/4 de 10 del matí a ¼ de 2 de la tarda.

Per més informació, podeu contactar amb l’associació al telèfon 625402178 (Carolina Martínez.)

Pàgina 4 de 182Primera   Anterior   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Següent   Última   

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

 

Tràmits Educació

Documents
 Titol 
Calendari escolar 2021-2022Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
Infografia protocol COVID - Què fer?Descarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega