Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El segon espai de reflexió començarà a les 19.30 també a la sala d'actes del Museu Darder. Consistirà en una conferència a càrrec de Josep Palacios oberta a tothom qui estigui interessat a conèixer dinàmiques interculturals i com aquestes ens poden orientar cap a una millor convivència.

La introducció la faran Dolors Guix, Rafael Ponsatí i Pere Pujolràs dinamitzadors de la iniciativa d'Escolarització Extensiva que va ser l'embrió del PEE de Banyoles i Porqueres.

Cliqueu damunt la foto per descarregar-vos el targetó dels Segons Espais de Reflexió 

 

 


Alumnes d'aules d'acollida de secundària de Banyoles han realitzat un guiatge als seus companys i companyes. Estudiants de l'IES Josep Brugulat ens han explicat diferents aspectes sobre el monestir. A continuació  els alumnes de l'IES Pla de l'Estany ens han parlat sobre la Muralla i, per acabar, els estudiants de l'IES Pere Alsius ens han parlat sobre el Museu Arqueològic.

Alumnes d'Aules d'Acollida de secundària de Banyoles i els seus acompanyants

Alumnes de l'IES Josep Brugulat parlant del Monestir

Alumnes de l'IES Pla de l'Estany parlant de la Muralla

Alumnes de l'IES Pere Alsius parlant del Museu Arqueològic

 


La primera sessió dels ESPAIS DE REFLEXIÓ tindrà el format de taller i va dirigit a tècnics i professionals de l'àmbit educatiu. Josep Palacios hi respondrà les preguntes que prèviament hàgiu fet arribar als tècnics del PEEBP sobre el tema: “La gestió de la immigració”.

Feu clic damunt l'interrogant per descarregar la fitxa i clic damunt la carta per trametra-la als tècnics dels PEE.

aaaaaaaaaaaaa

Recordeu que la sessió 1 es farà de 4 a 6 de la tarda a la Sala d’Actes del Museu Darder.

 


Aquest any els ESPAIS DE REFLEXIÓ que organitza el PEEBP voltaran sobre la gestió de la immigració en espais interculturals. Josep Palacios que en serà el dinamitzador és assessor en polítiques socials (immigració, esports i política lingüística), adscrit a la Direcció General de Coordinació Interdepartamental del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Mentre ens acostem al dimecres, 20 de maig oferim un extracte del seu dilatat currículum en aquest bloc.
Josep Palacios està molt vinculat professionalment a les ciutats de Mataró i Caldes de Montbui.


Vista de Mataró des d'un castell proper a la ciutat 


Tres alumnes d'origen marroquí del CEIP La Draga van oferir una xerrada als seus companys de 5è amb un debat posterior. Durant el mes de juny faran xerrades als alumnes de primària de tota l'escola i també als mestres.

En Yahia, la Soukhaina i la Sihem a punt de començar la xerrada.

Els companys tenen moltes preguntes.


Mentre actualitzem el plug-in que permet veure vídeos directament al bloc, cliqueu damunt la foto per veure el Telenotícies Comarques de TV3 on s'informa del treball que fa l'AMPA del Pla de l'Ametller amb les mares sarahules de l'escola.

 


Diferents alumnes de les Aules d'Acollida de Banyoles han fet un guiatge pel municipi. Han començat els alumnes del CEIP La Draga, que ens han parlat dels recs. Després ho han fet els del CEIP Baldiri Rexach que ens han parlat de la Plaça Major, els del CEIP Can Puig del Museu Arqueològic i, finalment, els del CEIP Pla de l'Ametller que ens han explicat diferents aspectes relacionats amb l'Ajuntament. En aquesta última explicació hi ha assistit el Regidor d'Educació i Esports, Jordi Congost.


Els alumnes del guiatge i els seus mestres 


En Màrius del CEIP Can Puig ens ha parlat de la mandíbula


En Lluís del CEIP La Draga ajudant a omplir la fitxa sobre la Plaça Major

 

 


Des del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres obrim uns "Espais de refelxió" que en aquesta segona edició dediquem a la interculturalitat i a la gestió de la immigració. S'han programat dues sessions, la primera és un taller dirigit a tècnics de l'àmbit educatiu i social i la segona una conferència oberta a tota la població.

DIMECRES, 20 de MAIG

Espai 1

"La gestió de la immigració"

De 4 a 6 de la tarda a la Sala d'Actes del Museu Darder.

Taller dirigit a tècnics i professionals de l'àmbit educatiu i social a càrrec del Sr. Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró.

Hi convidem a tots els professionals que estiguin relacionats amb la gestió intercultural municipal. Es partirà de les aportacions prèvies dels assistents.

 

 

Espai 2

"Dinàmiques interculturals : de la tolerància a la convivència"

A 2/4 de 8 del vespre a la Sala d'Actes del Museu Darder.

Conferència a càrrec del Sr. Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró. Introducció a càrrec de Dolors Guix, Rafel Ponsatí i Pere Pujolràs.

Hi convidem a tothom que estigui interessat a conèixer dinàmiques intercultuals i com aquestes ens poden orientar cap a una millor convivència.

 Un moment de la reunió de la Comissió

El passat dimarts 21 d'abril es va tornar a reunir la Comissió de Formació i Ocupació del PEEB. Hi van assistir respresentants dels centres de secundària de Banyoles, de la UEC, l'Escola Taller, el SOM (Servei d'Ocupació Municipal), la tècnica de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'ajuntament de Banyoles, dos reprsentants del SEZ (EAP i CRP) i els tècnics del PEE.

Al llarg de la reunió es va parlar de la tasca de prospecció per a la borsa de treball, del nou Servei de Creació d'Empreses i el foment de l'autoocupació i dels tallers que es poden oferir relacionats amb l'assignatura de FOL.


<

Us oferim algunes fotos de la preparació d'uns pastissets de carn durant el taller de cuina del Marroc que es va fer el dissabte, 18 d'abril al CEIP Pla de l'Ametller amb l'organització de l'AMPA i la col·laboració d'un grup de mares de l'escola.

Pàgina 158 de 163Primera   Anterior   153  154  155  156  157  [158]  159  160  161  162  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega