Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El projecte Sakhanu impulsat per l'AMPA de l'escola Pla de l'Ametller ha estat guardonat en els 9è Concurs d'Experiències Educatives des de les AMPAS que organitza la Confederació Espanyola d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes. Aquesta confederació atorga quatre premis a bones experiències dinamitzades per AMPAS i un premi extraordinari a l'activitat educativa que millor ha promocionat la igualtat entre dones i homes amb la col·laboració del Instituto de la Mujer.

És aquest darrer el premi amb què ha estat distingit el projecte Sakhanu que ha organitzat classes de llengua i formació en hàbits i valors per a les mares gambianes de l'escola. Les classes s'han fet els dimecres i els divendres, de 3 a 5 de la tarda a la biblioteca de l'escola i les senyores i els seus menuts han estat acollides per mares de l'AMPA i formadores voluntàries.Coincidint amb el final del curs escolar, avui s'ha tancat el taller de llengua catalana per a dones gambianes que s'ha vingut fent al Centre Cívic de La Farga coordinat pel PEEBP, el CBS i Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles.

Aquest taller que ha comptat amb l'assistència de 30 dones del barri s'ha fet amb un format que lliga les classes de llengua setmanals dinamitzades per dues voluntàries (la Dolors i l'Agnès) amb sessions quinzenals de formació sobre hàbits i valors dinamitzades per un educador social (en Francesc) i una psicòloga del Consorci (Carina).

A la darrera sessió s'han recollit els telèfons de les senyores interessades a continuar el curs vinent i també les seves demandes: fer dos dies de classe setmanals per aconseguir aprendre més i millor.La mediadora Djalla Makalou amb un grup de dones abans de començar la sessió de formació amb els educadors del CBS que, avui, s'ha basat en la projecció d'una pel·lícula.

 

 


El darrer trimestre l'escola de Can Puig s'ha anat transformant per acollir tots els treballs que s'han fet a les classes sobre el tema de centre acolldor d'aquest curs: EL MARROC.

L'entrada de l'escola parla del Marroc i les parets dels passadissos, també. S'han treballat cançons, s'ha pintat amb henna, s'han decorat mosaics, s'han treballat pel·lícules... i fins i tot (Infantil) s'han visitat vivendes de companys de classe i s'ha viscut en directe com la mestressa de la casa preparava els típics pastissets dolços del Marroc.

A l'espera de més informació al web dels Serveis Educatius posem quatre fotografies que s'expliquen millor que moltes més paraules. 


En una reunió al CEIP Pla de l'Ametller ahir al vespre es va cloure la primera tongada del projecte SAKHANU que ha procurat classes de llengua i formació personal a 18 mares gambianes de l'escola des del mes de febrer en dues sessions setmanals, de 3 a 5 de la tarda.


Les 4 mares gambianes que van venir a la reunió i la mediadora Djalla Macalou que també és mare de l'escola van valorar molt positivament les classes i van demanar que continuessin el curs vinent.
En Pere, el director sortint va obrir la reunió remarcant el bon treball fet per l'AMPA, les mares nouvingudes i l'escola, i la directora entrant, la Maite, va dir que era molt important explicar bé el projecte al claustre i tirar endavant més iniciatives conjuntes.


Les formadores van remarcar les ganes d'aprendre de les alumnes i el seu tarannà incansable.
El SAKHANU s'acabarà amb un berenar que tindrà lloc el diumenge 28 de juny a la tarda, al parc de La Draga.
Esperem que el projecte continuï i creixi el curs vinent.

 
Una foto d'una de les primeres sessions del Sakhanu amb la presència d'un infermer del CAP 


El passat dilluns, 18 de maig, es va fer la tercera trobada del Taller de Famílies de l'IES Pere Alsius. En aquesta ocasió es van visitar dos llocs més de Banyoles: el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i la Biblioteca. La visita es va fer a les 6 de la tarda i hi van assistir una família marroquina, tres famílies xineses i una tailandesa.

Aquest taller s'acabarà el proper 15 de juny amb una visita guiada i una recepció a l'ajuntament de Banyoles.Al SOM amb la Lídia i la Mª del Mar


El dissabte 23 de maig es va fer la festa de comiat del Projecte Rossinyol al Museu Darder. Hi van participar els nens i nenes mentorats, els seus familiars, els seus mestres, les mentores i representants de l'Ajuntament i de la Universitat de Girona. Després dels parlaments i de veure el vídeo de la festa de benvinguda, es va fer un guiatge pels recs de Banyoles.

El públic que va assistir a la festa de comiat

Mestra, mentora, mare i alumne mentorat fent parlaments

Fent la introducció del guiatge pels recs de Banyoles

Tots junts a l'estany. El projecte Rossinyol s'ha acabat!!


El divendres 22 de maig es va realitzar el darrer Cinefòrum a l'IES Pla de l'Estany. Aquest cop amb la pel·lícula "El gran viaje" que es va passar als alumnes de 2n d'ESO. El debat final va ser dinàmic i molt participatiu.

Els alumnes de 2n d'ESO escoltant a l'Andrés Marí, dinamitzador del Cinefòrum.


El passat dimecres, 20 de maig, van tenir lloc els segons "ESPAIS DE REFLEXIÓ" del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres. En Josep Palacios, ex-cap del Servei de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró, va dinamitzar les dues sessions aportant coneixements i experiència, i convidant-nos a la reflexió vers el fet migratori per tal d'anar avançant cap a una millor conviència.

L'equip del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres agraeix a tots aquells que han participat i col.laborat en aquests segons Espais de Reflexió.

 

Josep Palacios, a l'inici de la primera sessió adreçada a tècnics

 

 

El regidor d'Educació i Esports de Banyoles, Jordi Congost, juntament amb la Dolors Guix, en Pere Pujolràs i en Rafel Ponsatí, realitzant la introducció de la segona sessió del Espais de Reflexió.


Josep Palacios i Joan Baseiria, inspector d'educació de Banyoles, clausurant els Espais de reflexió.Onno Seroo, coordinador de programes i membre de l'executiva d'UNESCOCAT, serà demà a l'Espai de Reflexió 1 que dinamitza Josep Palacios. Onno Seroo és holandès i es defineix com a refugiat econòmic i climàtic.

Podeu escoltar una entrevista amb ell clicant aquí i buscar més informació sobre l'entitat que coordina, aquí.

Recordeu que l'Espai de Reflexió 1 s'adreça a educadors i tècnics i que tindrà el format de taller amb preguntes. Josep Palacios repondrà les que s'han fet arribar al PEE i les que generin les seves interervencions.


La pasada setmana, la comissió de Biblioteques es va reunir per tal de valorar la participació dels centres escolars als actes de la Diada de Sant Jordi, així com les diferents activitats proposades des de la comissió. La valoració que s'ha n'ha fet de totes elles ha estat molt positiva.

.

Pàgina 157 de 163Primera   Anterior   152  153  154  155  156  [157]  158  159  160  161  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega