Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Aquest dissabte a la tarda els participants del Projecte Rossinyol aniran d'excursió a una hípica de Sant Gregori. Allà ens trobarem tots plegats per passar una bona estona tot muntant a cavall. Tots ells estan molt il.lusionats i amb moltes ganes de que arribi el dia. Per la majoria d'ells serà tota una experiència.  

                                            


Avui a la tarda es reuneix la Comissió de Biblioteques per acabar de concretar la participació dels centres escolars al dia de Sant Jordi. Algunes de les activitats que es duran a terme són:

- Confecció d'un llibre de textos, la temàtica del qual seran les llegendes

- Lectura de textos a la Plaça Major

- Grup de joves de l'Aula de Teatre Municipal escenificaran una llegenda a la Plaça Major.

- Es projectarà un muntatge  sobre llegendes a la pantalla de l'oficina de Turisme de Cal Moliner.

Us seguirem informant. 

       


L'equip dinamitzador del Pla Educatiu d'Entorn, amb la col.laboració del Centre de Recursos Educatius del Pla de l'Estany, està organitzant els tercers Espais de Reflexió. El tema d'enguany és la convivència.

"La convivència és la condició de relacionar-se amb les demés persones a travès d'una comunicació permanent fonamentada en l'afecte, el respecte i la tolerància que permet conviure i compartir en harmonia amb els demés en les diferents situacions de la vida"

Així doncs, la convivència és una cosa de tots. Suposa un projecte comú del que tots en som responsables.

Els Espais de Reflexió d'enguany es poden dividir en dos. La setmana vinent, es realitzarà amb cada un dels claustres dels centres escolars de primària i secundària de Banyoles i Porqueres una dinàmica de grup sobre convivència. Es crearan situacions de no convivència, situacions que els docents es troben en el dia a dia per poder comentar-les posterioment. També s'està organitzant una xerrada-col.loqui sobre convivència, oberta a tothom pel mes d'abril.

Us convidem a participar-hi!

          


El passat dimecres, 3 de febrer, a l'IES Pla de l'Estany va acollir la segona trobada d'aules d'acollida de secundària de Banyoles. Aquesta iniciativa es va realitzar pocs dies després que fessin el mateix les aules d'acollida de primària de Banyoles. Aquesta activitat s'emmarca en el Seminari de tutors d'aules d'acollida del Pla de l'Estany i s'hi va arribar després d'haver realitzat una sèrie de treballs previs a l'aula, com l'elaboració de receptes culinàries típiques dels seus països d'origen, i també de catalanes.

El dia de la trobada els estudiants van dur a terme una explicació sobre els plats escollits i van fer una demostració davant la resta de companys del instituts participants. La jornada es va acabar amb jocs de coneixença dinamitzats pels tutors de les aules d'acollida.

La trobada va permetre que els alumnes nouvinguts poguessin compartir un mateix projecte, es coneguessin i comprovessin que hi ha d'altres nois i noies a Banyoles amb una situació lingüística semblant a la d'ells.

Al llarg d'aquest curs escolar està previst realitzar una altra trobada, on es treballaran activitats relacionades amb una visita al mercat de Banyoles.

Alumnes de les aules d'acollida de secundària

 


El passat dijous, 4 de febrer, l'Aula d'Acollida de l'IES Pere Alsius va realitzar la primera sessió de l'Escola de Mares i Pares d'Alumnes Nouvinguts del curs 2009-2010. En aquest treball es parteix de l'experiència del curs passat quan es va formar un equip de tres mares d'alumnes de 3r i 4t d'ESO per treballar, de forma voluntària, amb les famílies dels alumnes nouvinguts que són atesos a l'Aula d'Acollida.

                           Primera sessió de l'Escola de mares i pares de l'Aula d'Acollida

Durant el curs passat, aquestes tres mares, el tutor d'Aula d'Acollida i els assessors LIC van preparar un cicle de sortides i visites a aquells llocs i centres d'interès de la nostra ciutat que ofereixen recursos pe a la inclusió social de persones nouvingudes. Es va visitar el Consorci de Benestar Social, la Biblioteca Municipal, l'Escola d'Adults i l'oficina de Promoció Econòmica. També, dues de les mares voluntàries van entrar a fer suport  a l'ensenyament del català, en horari lectiu, a l'Aula d'Acollida, i van fer un treball per projectes sobre els alfabets del món amb sis dels alumnes que hi són atesos.

Vista la valoració molt positiva del que es va fer en aquell moment, aquest curs s'ha repetit l'experiència. A les reunions d'inici de curs que fan els tutors de 3r i 4t amb les famílies es va oferir la possibilitat a pares i mares de participar en aquesta proposta de voluntariat. Cinc mares i un pare s'han ofert, i amb ells, més el tutor de l'Aula d'Acollida, amb el suport de l'assessora LIC, vam preparar una primera trobada amb les famílies nouvingudes. El que es va fer va ser ensenyar-los el centre i fer-los una petita xerrada informativa sobre el sistema educatiu català. La xerrada va despertar molt d'interès en les famílies assistents, que vam demanar que la segona sessió els exposés els camins formatius després de l'etapa obligatòria. Es va quedar que aquesta segona cita es farà el mes vinent.


L'escola Pla de l'Ametller participarà en el projecte "Apropa't a la Biblioteca". Quatre alumnes de 6è curs i un nou voluntari iniciaran l'activitat el divendres 19 de febrer. Els divendres, quinzenalment, el grup d'alumnes es desplaçarà a la Biblioteca Municipal. Aquests compartiran una bona estona, descobriran un nou espai i noves activitats a fer. 

El grup de l'Aina, la Janina i la Clara (Baldiri Reixach) també creix, un nou company s'hi afegeix, en Sergi. Ja fa un mes que va començar l'activitat i tots els agents implicats n'estan encantats.

 

 


El passat dijous 21 de gener va tenir lloc la segona trobada d'aules d'acollida. Ens vam trobar tots els centres de primària de Banyoles i els alumnes van ensenyar-nos com fer algunes receptes. La trobada va tenir lloc a l'escola de La Draga i abans d'acabar vam felicitar en Ricard, el tutor de l'aula d'acollida de l'escola Pla de l'Ametller perquè era el seu aniversari. Els alumnes d'aquesta escola ens van regalar a cadascú de nosaltres un individual fet per ells mateixos.

              Els alumnes després de presentar les receptes                     

                                          Els alumnes després de presentar les receptes

 


Dilluns vinent, 18 de gener, es reemprenen les classes del taller Dimbaya - català. Totes les dones iniciaran un nou període de classes que finalitzarà el 22 de març.

A partir d'aquest mes col.laborà amb el taller una nova voluntària, la Dolors, mestra jubilada de Banyoles.


 

Finalment es reunirà la Comissió d'Intervenció Socioeducativa, comissió que té com a objectiu principal organtizar i fer el seguiment del projecte socioeducatiu que es duu a terme als barris de Can Puig i Canaleta. Aquest projecte té la finalitat d'intervenir educativament i dinamitzar els infants i joves de la zona, reforçant la tasca educativa fora de l'àmbit escolar i realitzant un treball per afavorir la convivència i la cura del barri.

Informarem de com ha anat la reunió.


La Clara, l'Aïna i la Janina són les 3 participants del projecte de voluntariat de la Biblioteca. Les 3 fan 6è curs a l'escola Baldiri Rexach de Banyoles, i l'Eva és la voluntària que està al capdavant d'aquesta activitat.

Les 3 participants amb l'Eva i l'Anna (assessora LIC)

El passat dilluns va ser el primer dia, dia de presentacions i impressions.Totes plegades s'ho varen passar d'allò més bé, amb ganes de trobar-se de nou i disfrutar altre vegada d'aquest espai municipal. 

Pàgina 153 de 163Primera   Anterior   148  149  150  151  152  [153]  154  155  156  157  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega