Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Dissabte passat, 14 de novembre, es celebrà l'acte d'inici del projecte Rossinyol1. Hi assistiren els mentors, els nens/es mentorats, les famílies d'aquests, representats dels centres escolars, del PEEBP i d el vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura, Joquim Mª Pugivert per part de la UdG.

Els nens i nenes mitjançant un senzill joc i amb l'ajuda d'algunes pistes, varen descobrir qui serà el seu mentor i poder així posar cara al que serà al seu company al llarg de tot aquest curs. Els familiars, molt simpàtics tots, també van poder conèixer i establir un primer contacte amb el mentor dels seus fills/es. A sota podeu veure la fotografia de grup que es va fer amb les parelles ja fetes.

Foto de grup a la sala d'actes de l'Ajuntament


Properament tindrà lloc la primera reunió de la comissió de Biblioteques del Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres. Els membres de la comissió ens reunirem per a planificar el curs 2009-2010,

A la comissió hi participen professionals del Centre de Recursos Pedagògics del Pla de l'Estany (CRP), tècnics de la Biblioteca Municipal de Banyoles, un representant del centres escolars de primària i secundària, i membres de l'equip dinamitzador del PEEBP.

 


Aquest dissabte, 14 de novembre, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Banyoles es donarà el tret de sortida al projecte Rossinyol "mentoria per a una societat inclusiva" d'enguany. A l'acte hi assistiran representants de la universitat de Girona (UDG), del Pla Educatiu d'Entorn de Banyoles i Porqueres, dels centres escolars de primària i secundària que hi col.laboren i familiars dels alumnes participants.

Ja fa 3 cursos que el PEEBP es va afegir al projecte. Enguany hi participen 10 alumnes (mentorats) i 10 estudiants de la UDG (mentors).

 


La Secretaria per a la Immigració, continuant amb la tradició dels darrers anys, ha organitzat de nou un congrés internacional, enguany, sobre els fills i les filles de les persones immigrades. Aquest s'inicià el passat 10 de novembre, i finalitza avui ,dijous 12 de novembre.

El Pla Educatiu d'Entorn Banyoles - Porqueres (PEEBP) ha estat convidat al congrés com a ponent, per tal de contextualitzar i donar a conèixer el Pla d'Escolarització Extensiva (PEE) i el PEEBP.

 

"L'equip PEEBP" en el moment de la ponència


Durant el passat mes d'octubre, Xavier Rubirola, fotògraf professional, va ser el professor d'aquest curs per aprendre a manejar i aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les noves càmeres digitals, especialment les de tipus Reflex. Van fer fotografies a l'exterior, van experimentar amb diferents tipus d'ajustos i, fins i tot, van utilitzar el programa lliure GIMP per editar-ne algunes.Les deu persones que van tenir l'oportunitat d'assistir-hi estan molt satisfetes!!!

 

 

 


El passat dia 12 d'octubre, al Pla de Martís, vam celebrar la Diada de Sant Galderic (patró dels pagesos catalans).Per convertir la festa i fer-la més atractiva pels joves, es va organitzar el 1r Campionat de Pagesia: cursa de motocultors, fer rodar bales de palla, catar licors típics a cegues, estirar corda... i un munt de proves afrontades amb colles de 4 o 5. Ens van fer passar un matí ben divertit fent de pagesos!

L'any que ve estigueu atents que encara es liarà més grossa.

 


El dilluns 5 d'octubre es va presentar el taller Dimbaya. Es va donar la benvinguda a les mares, es van presentar les voluntàries, se'ls va explicar el funcionament del taller, etcs. Hi assitiren un total de 22 dones, totes elles amb moltes ganes de treballar i aprendre.

El mateix dilluns, l'espai el boli blau obrir les seves portes per acollir als fills i filles de les participants del Dimbaya.

Aquest taller es realitza gràcies al suport i treball de moltes persones i professionals.

El taller es realitza tots els dilluns de 3 a 5 de la tarda al centre cívic del barri de la Farga.

 

 


Des de principis d'octubre ja estan en marxa els tallers d'estudi assistit als centres d'educació primària i secundària. Aquests són una acció positiva que vol proporcionar a l'alumnat que viu en un entorn socioculturalment desafavorit, unes condicions que l'ajudin al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d'organització i d'estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que té al seu voltant en el seu procés de desenvolupament personal. Aquest curs el municipi compta amb 8 tallers repartits entre els diferents CEIPs de Banyoles i Porqueres i 6 tallers en els instituts de la zona del Pla Educatiu d'Entorn.

El Servei d'Intervenció Educativa (SIE) també ha iniciat l'activitat. Aquest servei el realitza Càrites Arxiprestat de Banyoles, el qual atent a 23 nens i nenes de primària de Banyoles i Porqueres mitjançant voluntaris i els tècnics encarregats de coordinar el servei. S'ofereix un suport escolar i en la mesura del possible un treball amb les famílies.

 


El pati del CEIP Can Puig tenca les portes fins la vinent primavera. Des del mes d'abril fins a mitjans d'octubre s'ha obert el pati de l'escola, fora d'horari escolar, les tardes de dilluns a dissabte. El pati ha esdevingut un espai de joc, de trobada i convivència obert a tota la ciutadania.

Enguany ha tingut molt bona acollida amb gran afluència d'usuaris. La valoració general del servei ha estat bona. Ara que ve el fred el pati de l'escola romandrà tancat.

 


Dilluns passat ens reunirem diferents agents: Consorci de Benestar Social, Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles, el PEEBP i les formadores voluntàries per tal d'organitzar el taller Dimbaya per aquest curs.

Aquest taller s'inicià a finals del curs passat i s'ubicà al Centre Cívic de la Farga. L'assistència va ser molt bona, unes 30 dones aproximadament hi participaren.

De cares aquest curs el format del taller serà el mateix. Es farà un dia de classe (dilluns de 3 a 5 de la tarda). Les sessions seran dinamitzades per dues formadores voluntàries (l'Agnès i la Mireia). Hi haurà sessions quinzenals de formació sobre hàbits i valors dinamitzades per un educadors social (en Francesc) i una psicològa del Consorci (Carina). Alhora s'obrirà l'espai el Boli Blau per tal que les mares del taller puguin deixar els nens/es a càrrec de dues voluntàries (Aisetu i Rubi) i així assistir a classe.

Les clases s'inicien el proper dilluns, 5 d'octubre, moment en que es farà la presentació del curs .

 

Pàgina 153 de 162Primera   Anterior   148  149  150  151  152  [153]  154  155  156  157  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega