Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Dilluns vinent, 18 de gener, es reemprenen les classes del taller Dimbaya - català. Totes les dones iniciaran un nou període de classes que finalitzarà el 22 de març.

A partir d'aquest mes col.laborà amb el taller una nova voluntària, la Dolors, mestra jubilada de Banyoles.


 

Finalment es reunirà la Comissió d'Intervenció Socioeducativa, comissió que té com a objectiu principal organtizar i fer el seguiment del projecte socioeducatiu que es duu a terme als barris de Can Puig i Canaleta. Aquest projecte té la finalitat d'intervenir educativament i dinamitzar els infants i joves de la zona, reforçant la tasca educativa fora de l'àmbit escolar i realitzant un treball per afavorir la convivència i la cura del barri.

Informarem de com ha anat la reunió.


La Clara, l'Aïna i la Janina són les 3 participants del projecte de voluntariat de la Biblioteca. Les 3 fan 6è curs a l'escola Baldiri Rexach de Banyoles, i l'Eva és la voluntària que està al capdavant d'aquesta activitat.

Les 3 participants amb l'Eva i l'Anna (assessora LIC)

El passat dilluns va ser el primer dia, dia de presentacions i impressions.Totes plegades s'ho varen passar d'allò més bé, amb ganes de trobar-se de nou i disfrutar altre vegada d'aquest espai municipal. 


Dilluns vinent, 11 de gener, s'inicia el projecte "Apropa't a la Biblioteca" una activitat organitzada amb la col.laboració de la Biblioteca Municipal. Mitjançant voluntaris, l'objectiu a assolir serà apropar els nens/es de cicle superior d'alguna escola de la zona que no tenen hàbits lectors, amb dificultats i/o problemes socials, a la biblbioteca. L'activitat s'inicia amb tres alumnes de l'escola Baldiri Rexach i amb una voluntària. Quinzenalment, els dilluns a les 5 de la tarda la voluntària recollirà les alumnes a l'escola i les portarà a la biblioteca, compartiran una estona totes plegades i un cop acabi l'activitat la mateixa voluntària les durà a casa. 

Aquesta activitat té una durada inicial de 3 mesos, amb possibilitat de pròrroga i d'ampliar el nombre de voluntaris i alumnes participants.

 

                                    

                                                     Biblioteca Municipal


El passat dissabte, 19 de desembre, a la Biblioteca de l'escola Pla de l'Ametller va tenir lloc la primera quina del Projecte Rossinyol. Els nens i nenes mentorats juntament amb les seves mentores varen jugar a 4 quines, totes elles amb la seva línia corresponent, va ser molt emocionant. La Yumasetu va ser la gran triomfadora de la tarda emportant-se 1 quina i 3 línies. Tots ells s'ho varen passar d'allò més, s'endugueren regals cap a casa i gaudiren d'un magnífic berenar (molts d'ells van portar dolços fets per les seves mares). S'ho varen passar tant bé que volien seguir i seguir, l'any vinent repetirem.

Per a poder realitzar la quina hem comptat amb la col.laboració d'en Jordi Carretero que va cantar els números amb molta gràcia i entusiasme. Des d'aquí li volem donar les gràcies de nou, gràcies Jordi!

 

Mentores i mentorats en un moment de la quina

 

Els guanyadors de les quines


Els coordinadors del Projecte Rossinyol estem organitzant una quina de Nadal ,exclusivament, pels mentorats i les mentores d'enguany. Aquesta tindrà lloc el dissabte 19 de desembre a la biblioteca del CEIP Pla de l'Ametller.

Teníem ganes d'organitzar una activitat conjunta i passar una bona estona tots plegats. Les quines són típiques d'aquestes dates i ens ha semblat que podria ser divertit passar la tarda del dissabte jugant aquest senzill i emocionant joc. Com en totes les quines hi haurà algun que altre obsequi, una mica de berenar i de ben segur molt bon ambient.

Ja us informarem de com ha anat.

 


Ahir dimecres, 25 de novembre, es va reunir la Comissió de Biblioteques del PEEBP. Els membres de la comissió d'enguany estem molt il.lusionats de cares aquest curs.

Ens plau informar-vos que properament i de forma pilot, s'iniciarà una activitat amb la col.laboració de la Biblioteca Municipal. Mitjançant voluntaris l'objectiu a assolir serà apropar a alumnes de cicle superior d'algun CEIP del municipi a la Biblioteca, per tal que coneguin aquest servei i poder anar treballant hàbits i normes. Periòdicament un voluntari/a recollirà un o més nens/es d'una escolar per anar a la Biblioteca. Un cop allà realitzaren la lectura d'algun conte o una altre activitat similar. Seguirem informant de com es va desenvolupant l'activitat.

La comissió també va començar a treballar en l'organització de la participació dels centres escolars en la programació d'actes de la Diada de Sant Jordi.

 

 


El Consorci per a la Normalització Lingüística i el PEEBP organitzaren una sessió informativa sobre idees i recursos per a l'ensenyment de la llengua. La sessió estava destinada a les persones que realitzen tasques relacionades amb l'ensenyament o l'acolliment en català.

La sessió va tenir lloc el passat dimarts, 24 de novembre, a l'espai de la Incubadora. Hi assistiren les voluntàries del SaKhanu (CEIP Pla de l'Ametller), del Dimbaya (Centre Cívic), la mediadora comunitaria que col.labora en tots dos tallers, Càrites Arxipretat Banyoles i professionals del SOC.

Es va parlar de què cal tenir en compte abans de començar a treballar (context, perfil de l'aprenent, perfil de formador, àmbits d'ús de la llengua, etc.; com hem d'ensenyar la llengua (metodologia, periodització de les sessions,  objectius, activitats,  materials i recursos, etc.

 

 


El passat dimecres, 18 de novembre, les mares del Sakhanu van sortir de l'escola per anar a la Biblioteca Municipal de Banyoles. Un cop van ser allà els van explicar què és el que hi poden trobar, com funciona el servei de prèstec i moltes altres coses. Totes elles estaven encantades i molt contentes.

Si voleu veure alguna foto de la sortida només cal que accediu al bloc de l'AMPA del Pla de l'Ametller. L'enllaç el trobareu a l'apartat d'enllaços.


El dimecres 18 de novembre les parelles lingüístiques es van trobar a l'hora del pati i van compartir un esmorzar. Es van realitzar les presentacions, es va comentar com es faria el seguiment es van donar propostes de possibles temes a parlar.  També es va visionar el vídeo "Dóna corda al català" que van gravar els alumnes de l'AA de l'institut juntament amb actors que havien promocionat la campanya.

 

  

 Fent les presentacions

 

Pàgina 152 de 162Primera   Anterior   147  148  149  150  151  [152]  153  154  155  156  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega