Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Ahir dijous 11 de novembre, Eduquem en Família es va estrenar al Teatre Municipal de Banyoles amb una xerrada sobre l’adolescència i pràcticament el va omplir. La xerrada va anar a càrrec de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista especialitzat prioritàriament en el món dels adolescents i joves i les seves dificultats socials. Van presentar l’acte el regidor d’educació i un representant de les associacions de pares i mares d’alumnes del municipi.

Amb aquesta activitat s’enceta el projecte Eduquem en Família que han impulsat totes les AMPA de Banyoles amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles. La idea d’un projecte formatiu conjunt va sorgir amb els objectius d’unir esforços, aconseguir proposar activitats de qualitat i aconseguir una distribució coherent al llarg del curs pel que fa a continguts i dates.

La propera activitat tindrà lloc el dia 4 de febrer a l’escola Pla de l’Ametller amb el títol Diálogos sobre las relaciones en el entorno escolar. Una mirada diferente, a càrrec de Enrique Martínez Reguera. Enrique Martínez Reguera ha dedicat més de trenta a una intensa convivència i treball amb infants i joves marginats. Ha estat cofundador de la Escuela de Marginación de Madrid. És autor de llibres com ara: La calle es de todos, Cachorros de nadie, Tiempo de coraje, Con les niños no se juega, Pedagogía para mal educados, Los políticos que mecen la cuna, entre altres.


El passat dimecres, 27 d'octubre, es va celebrar la reunió de la Comissió Representativa  a l'escola del Pla de l'Ametller.  A la reunió es va fer un repàs de les actuacions realitzades el curs passat, es van presentar les directrius del Departament d'Educació pel curs 10-11 i finalment el projecte d'actuació 10-11, el qual va ser aprovat.


El passat dimecres 20 d’octubre el Consell Escolar Municipal de Banyoles, en la seva primera reunió plenària del curs i amb una participació superior al 82% dels seus membres, va sol·licitar al Departament d’Educació la urgència de disposar d’un nou centre d’educació secundària obligatòria i una nova escola.


Dinou famílies n’han fet ús en els dos primers dies de funcionament.

Aquest passat dimecres 20 d’octubre es va posar en funcionament a Banyoles el Servei Minuts Menuts. En els dos primers dies de funcionament n’han fet ús dinou famílies.

 


Demà, dijous 14 d'octubre, es reuneix la Comissió Operativa del PEEBP. En aquesta reunió de treball es definirà el Projecte d'actuacions del Pla i es preparà la Comissió Representativa que tindrà lloc a finals d'octubre.


Els Tallers d'Estudi Assistit de Primària i Secundària comencen aquesta setmana.

Una selecció d'alumnes de tots els centres educatius rebran un suport a l'estudi coordinat amb cada un dels centres educatius, amb l'objectiu d'incrementar l'èxit acadèmic. Es té en compte que l'alumne no disposi en el seu entorn familiar ni d'un espai físic ni del suport adult per poder realitzar les tasques escolars. L'alumnat assisteix al taller de manera vonluntària fora de l'horari lectiu (a partir de les 5 de la tarda).

Distribució TEA

Escola La Draga: 1 TEA

Escola Pla de l'Ametller: 2 TEA

Escola Baldiri Reixach: 2 TEA

Escola Can Puig: 1 TEA

Escola l'Entorn (Porqueres): 1 TEA

Institut Brugulat: 2 TEA

Institut Pere Alsius: 2 TEA

Institut Pla de l'Estany: 2 TEA

 


Fruit d'una roda de premsa, diferents mitjans de comunicació es fan ressó del projecte d'Intervenció Socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig.

Algunes de les coses que s'han dit del projecte són:

"El projecte ha arribat als 3 anys de funcionament, seguint la filosofia de l'aprenentatge - servei; vol cobrir les necessitats educatives dels barris de Canaleta i Can Puig; els promotors i els responsables han fet una valoració positiva d'aquesta inciativa, centrada sobretot en el barrri de Canaleta, en el qual la població immigrant representa del 55% del total."

L'equip dinamitzador del PEEBP n'està molt content, poc a poc, tot i les dificultats, el projecte es va consolidant i amb resultats.

L'horari dels educadors d'aquest curs és de dilluns a divendres de les 17.30h a les 19.30h.

Dilluns: Local social de Canaleta (Activitats)

Dimarts: Local social de Can Puig (Activitats)

Dimecres: Local social de Canaleta (Espai TIC)

Dijous: Treball intern

Divendres: Local social de Canaleta (Grup de Treball)

 


Avui, dilluns 4 d'octubre, comença el projecte l'"Apropa't a la Biblioteca" d'aquest curs. Dos alumnes de cicle superior de l'escola Baldiri Reixach i dos més de l'escola Pla de l'Ametller, avui a la tarda sortint d'escola, aniran cap a la Biblioteca Municipal acompanyats pel pare, la mare o algun famililar per fer-hi la primera sessió. Aquest primer dia, serà un dia de presentacions, primeres impressions, etc., on els pares també hi podran participar actívament.

Seguirem informant.

 


Vist l'èxit del curs anterior, el projecte "Apropa't a la Biblioteca" continuarà aquest curs 2010-2011. Aquest projecte és fruit de la col.laboració del PEEBP amb la Biblioteca Municipal, i es realitza amb persones voluntàries. Les escoles que hi participaran seran les mateixes del curs passat, l'escola Baldiri Reixah i l'escola Pla de l'Ametller de Banyoles. L'activitat començarà la primera setmana d'octubre amb una sessió on es convidaran les famílies dels nens i nenes participants. Les sessions seran quinzenals i en horari no lectiu (a partir de les 17.30h de la tarda).


Avui, dimarts 7 de setembre, s'inicia el curs 2010-2011, les escoles obren de nou  les portes per acollir un munt de nens i nenes il.lusionats amb la tornada a l'escola.

Alhora el PEEBP incia el seu sisè i últim curs, amb menys recursos però amb il.lusió i ganes. L'equip dinamitzador del PEEBP està enllestint el projecte d'actuacions per tal de poder-lo presentar a tota la comunitat educativa. No obstant, algunes actuacions ja han començat o ho faran en breu. Aquestes són: els tallers d'estudi assistit i el Projecte d'intervenció socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig.

Seguirem informant.

 

Pàgina 150 de 163Primera   Anterior   145  146  147  148  149  [150]  151  152  153  154  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega