Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

El passat dissabte, 26 de març, mentorats, mentors i organitzadors del Projecte Rossinyol ens trobàrem davant el pavelló de la Draga per participar en un gimcana sobre el municipi de Banyoles, que va ser la segona activitat de grup del curs 10-11. Les parelles havien de contestar 10 preguntes sobre Banyoles i el seu entorn. Per aquelles parelles que fallessin més d'una pregunta hi va haver penyora, cosa que donar emoció al joc. Gairebé totes les parelles pagaren penyora: cantar una cançó, ballar una dansa, recitar una poesia, etc., s'ha de reconèixer que hi havia alguna pregunta complicada. Un cop va haver acabat la gimcana acabàrem el matí jugant a diferents jocs de cucanya organitzats per l'Alba i la Maria, les noies que des de fa ja 3 cursos i voluntàriament ens fan el vídeo del projecte. Des d'aquí els hi donem les gràcies per tot l'esforç i la feina feta.

 


L'1, 2 i 3 de març, durant la setmana Blanca, tindrà lloc el primer torneig d'hivern de futbol a les pistes de l'institut Brugulat. El torneig és organitzat pel grup de joves del barri de Canaleta i Can Puig.

L'horari del torneig serà de les 16h a les 19.30h.

 Categoria A: de 10 a 14 anys

Categoria B: més de 15 anys

Els 3 equips guanyadors per categoria se'ls obsequiarà amb un premi!!

 

Inscripcions:

Dates:

Divendres 21 i 28 de gener de 17.30h a 19.30h

Divendres 4,11 i 18 de febrer de 17.30h a 19.30h

LLoc: Local social "La Rajoleria" de Canaleta

S'acceptaran els 12 primers equips inscrits per categoria.

 


A partir de demà, 19 de febrer, s'obre el pati de l'institut Brugulat, els dissabtes i diumenges de 3 a 8 de la tarda, per tal d'oferir un espai de joc per als més joves del barri i de tot Banyoles on poder jugar tranquil.lament i amb els companys. En el pati hi haurà una dinamitzadora responsable de l'espai, l'Alba, que vetllarà per l'espai i organitzarà activitats de lleure per a tots els usuaris.

Dissabtes i diumenges de 3 de la tarda a 8 del vespre

(a partir del mes d'abril nou horari)

 


El passat dimarts, 15 de març, es va reunir la Comissió Operativa per tal de fer seguiment del pla i revisar el programa d'actuacions tenint en compte les subvencions rebudes.


El PEEBP amb la col.laboració del Pla de Ciutadania i Immigració i l'Àrea d'Acció Social ha organitzat una formació sobre la Gestió de la diversitat religiosa als centres educatius, a càrrec de Joan Gómez Segalà -  Direcció General d'Afers religiosos de la Generalitat de Catalunya. La formació es farà el dijous 3 de febrer de 2/4 de 10h del matí a 2/4 de dues del migdia a la sala polivalent del Pavelló de la Farga.

Aquesta formació s'adreça a personal dels centres educatius, educadors, mediadors, tècnics d'educació i immigració, etc.

La formació es gratuïta i per a participar-hi cal inscriure's, enviant un correu electrònic abans del dia 31 de gener amb el vostre nom, càrrec i centre on treballeu a l'adreça

plaeductiuentorn@ajbanyoles.org.

Us animem a participar-hi.


El passat dissabte 18 de desmbre va tenir lloc la Quina del Projecte Rossinyol a l'escola del Pla de l'Ametller. Va ser tot un èxit, tots els mentors i mentorats s'ho varen passar d'allò més bé i gairebé tots es van emportar algun obsequi. A més, algunes mentores van fer unes coques boníssimes així que vam berenar molt i molt bé. Per últim, volem donar les gràcies en Marwane, ex-participant del Projecte Rossinyol, que va cantar els números amb molt entusiasme. Aquí teniu alguna foto.

 


A l'igual que el curs passat s'ha organitzat una quina de Nadal pels participants del Projecte Rossinyol. Tots plegats ens trobarem el dissabte 18 de desembre a 2/4 de 5 de la tarda a la Biblioteca de l'escola Pla de l'Ametller.  Passarem una fantàstica i emociont tarda tot jugant al joc de la Quina. Amb l'ajuda de tots els "rossinyols" hi haurà obsequis, sorpreses i una mica de berenar.


El pròxim dimecres, 1 de desembre, es reunirà la Comissió de Biblioteca del PEEBP.

En els últims cursos la Comissió bàsicament ha treballat per organitzar la participació de les escoles i els institus el dia de Sant Jordi. Enguany, el calendari no ens acompanya, ja que Sant Jordi cau en dissabte i en les vacances de Setmana Santa. Seguirem informant un cop la comissió s'hagi reunit.


El passat dimarts, 9 de novembre, representants de l'Ajuntament van presentar la Plaça del Til.lers del barri de Can Puig. Seguidament els joves del barri organitzaren una castanyada per a tots els veïns en motiu de la presentació.

Dins el programa “Intervenció socioeducativa als barris de Canaleta i Can Puig” i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles – Porqueres (PEEBP), s’organitza un procés participatiu en el barri de Can Puig per tal d’anomenar una de les places de la zona, coneguda com la Plaça de la Farmàcia. La idea sorgeix dels propis joves de la zona i l’anomenen Posa Nom a la teva Plaça.

A la votació hi participaren un total de 184 veïns i per majoria el nom guanyador fou Plaça del Til.lers.

Aquest acte significà la finalització del Projecte Posa Nom a la teva Plaça. 


El Projecte Rossinyol és una de les actuacions que es realitzarà al llarg d’aquest curs 2010-2011 en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Banyoles-Porqueres.

El Projecte Rossinyol és fruit d’un conveni de col·laboració entre el Pla Educatiu d’Entorn Banyoles - Porqueres i la Universitat de Girona amb la col·laboració dels centres escolars de la zona Banyoles - Porqueres.
 
L'actuació consisteix en que els mentors (estudiants universitaris que porten a terme aquest projecte) es troben periòdicament amb un nen/a i realitzen diferents activitats per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci i de diversió, àmbits de producció cultural, etc. amb l’objectiu d’accelerar el seu procés d’integració social i cultural.
 
Aquesta és la quarta edició del Projecte Rossinyol a Banyoles. Aquest curs 2010-2011 seran 9 els mentors i 9 els alumnes mentorats. Entre els mentors trobem, a diferència d’anys anteriors, que 6 són de la comarca del Pla de l’Estany i dues mentores que repeteixen l’experiència. Pel que fa als alumnes mentorats, ressaltar la diversitat de procedències: Colòmbia, Ucraïna, Equador, Xina, Hondures, Marroc i Romania.
 
L’acte de presentació i l'aparellament dels mentors amb els alumnes va tenir lloc el dissabte 6 de novembre a l'Ajuntament. Hi van participar, a banda dels mentors i els alumnes, representants del PEEBP, dels centres escolars de primària i secundària que hi col·laboren i familiars dels alumnes.
 
 

           

                       Foto de grup a la sala de plens de l'Ajuntament 

Pàgina 149 de 163Primera   Anterior   144  145  146  147  148  [149]  150  151  152  153  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega