Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2014


Europe Direct Girona és un centre d’informació que té per objectiu apropar el coneixement d’Europa a la ciutadania i als escolars, algunes de les quals s’ofereixen a la Guia de Recursos Educatius Municipals que edita el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles.


El curs passat, l’escola Baldiri Reixac, l’institut Pere Alsius i el Centre de Formació d’Adults van participar a l’activitat Una mirada a Europa.


Per aquest curs vinent, es continua oferint aquesta activitat, que ha canviat el nom per Joventut activa a la Unió Europea, i també una activitat dirigida a docents anomenada Una mirada a Europa per docents.


En aquest vídeo promocional podeu veure algunes de les activitats que organitzen i la xerrada que es va fer a l’escola Baldiri Reixac.

Més informació:

www.europedirect.udg.edu

  

 


Durant els mesos de juliol i agost preparem les activitats i novetats! Ens retrobem al setembre.

Molt bones vacances a tothom!


Després d’una setmana d’intens treball per fabricar els robots, aquest matí s’ha fet a la Plaça Major de Banyoles, la cloenda del Taller de Robòtica, amb un emocionant combat final entre tots els grups participants. Aquí us deixem les imatges.


 

 

 

 

 Els participants s’enduran un diploma i els guanyadors del combat aquest fantàstic premi!

 

 

 

 


La Universitat de Girona acull durant 4 dies del mes de juliol a alumnat que ha finalitzat l’ESO amb excel·lència. El programa s’anomena Campus PreBat i consisteix en un conjunt d’activitats pràctiques que pretén oferir als participants una visió general de la recerca que es fa a la UdG i a la vegada despertar el seu interès per a iniciar-se al món de la investigació.

El programa acollirà 30 participants, d’entre els quals hi  haurà tres alumnes seleccionats dels instituts de Banyoles: Marc Serra Cargol i Sergi Bech Sala de l’Institut Pere Alsius i Mònica Cullell i Font de l’Institut Josep Brugulat.

Per altra banda, Mar Segundo Felip, que ha finalitzat 1r de Batxillerat a l’Institut Pla de l’Estany, i Joana Plana de l'Institut Josep Brugulat han estat seleccionades per rebre una beca Botet i Sisó que ofereix recursos econòmics a l’estudiant i al centre i el suport d’un tutor de la UdG per a desenvolupar el seu treball de recerca.

Moltes felicitats a tots!

Més informació a: 

www.udg.edu/campusprebat

http://www.udg.edu/tabid/9762/Default.asp

Altres programes formatius que ofereix la UdG són:

Jove Campus de Recerca (JCR)

Adreçat a estudiants que han finalitzat 1r de Batxillerat. La UdG els acull durant 10 dies durant el mes de juliol i els ofereix acompanyament científic i l’accés a instal·lacions per desenvolupar el seu treball de recerca

www.udg.edu/jovecampus

Congrés CRACS

És un congrés de recerca per a estudiants de 2n de Batxillerat que té lloc cada mes d’abril. Proposa als estudiants presentar els resultats del seu treball de recerca convertit en un pòster científic divulgatiu.
www.udg.edu/cracs
El programa La Aventura del Saber que es va emetre per TV2 ahir dijous a les 10 del matí, va tractar sobre Pequeños Dibujos Animados (PDA) Films i els tallers d’animació que realitzen, principalment a Amèrica del Sud. En el reportatge es va parlar del taller realitzat al barri de Canaleta i Can Puig, on joves del barri i alumnes de diferents centres escolars de la ciutat, han elaborat un curtmetratge amb dibuixos fets per ells. Aquesta experiència ha estat fruit d’una proposta presentada per la Càtedra UNESCO a la qual l’Ajuntament de Banyoles ha estat donant suport econòmic i logístic.


 

Ahir dijous 19 de juny es va celebrar la cloenda de diversos projectes d’atenció a la diversitat a Banyoles, al matí amb més de trenta-cinc alumnes participants i a la tarda amb les empreses i entitats col·laboradores, que aquest curs 2013-2014 ja són més d’una trentena.

L’acte va ésser organitzat per l’Ajuntament de Banyoles i hi van participar l’alcalde, el regidor d’educació, les tècniques del Servei d’Educació, els alumnes, les empreses, els directors dels Instituts implicats, els tutors dels projectes i els tècnics de l’Associació Educativa Vall del Terri que gestionen la Unitat d’Escolarització Compartida UEC-Banyoles.

Amb l’acte d’ahir es va agrair la tasca a les empreses col·laboradores, que enguany superen la trentena, i que pertanyen a àmbits tan diversos com ara l’àmbit tèxtil, l’educació infantil, la geriatria, el món dels cavalls, el món del motor, l’automòbil, la moto o la bicicleta, la fusteria, el manteniment, etc.


A Banyoles es porten a terme diversos projectes educatius amb la col·laboració d’empreses. Aquesta col·laboració va començar al curs 2006-2007, amb la posada en funcionament de la Unitat d’Escolarització Compartida UEC-Banyoles i ha crescut notablement amb la incorporació del Projecte singular DRAC de l’Institut Pere Alsius al curs 11-12 i el Projecte POT’s de l’Institut Josep Brugulat al curs 13-14.

Aquests projectes d’atenció a la diversitat són recursos adreçats a alumnat d’educació secundària obligatòria que necessiten un procés d’ensenyament – aprenentatge més pràctic i fora de l’àmbit del centre. Es tracta d’una escolarització compartida de manera que, essent alumnat del centre de secundària, durant unes hores surten del centre per a realitzar activitats manipulatives i de coneixement de l’àmbit prelaboral.

La col·laboració de les empreses en aquests projectes és fonamental. Per elles, representa recuperar l’antiga figura de “l’aprenent”, amb el suport continuat dels tutors de referència. Pels joves significa una nova oportunitat de millora en el seu procés formatiu i sobretot en el seu procés de creixement personal, millora de la seva autoestima, habilitats socials, competències personals i professionals i vàlua personal. Aquesta és, de fet, la finalitat d’aquests projectes, a més de representar una nova oportunitat per obtenir el certificat en educació secundària obligatòria.

L’èxit d’aquests projectes rau en la força de la xarxa que s’ha anat forjant un any rere l’altre, gràcies a la forta implicació dels tutors dels centres, la col·laboració de les empreses i el suport del Servei d’Educació de l’Ajuntament.


Des del curs 96-97 l’Escola de Can Puig impulsa un treball pedagògic que anomena Dialogant amb les escultures de la meva ciutat.

Aquest treball es porta a terme en el marc de l’àmbit de filosofia a sisè de primària i consisteix en realitzar un recorregut escultòric pel municipi, en petits grups, al llarg del curs escolar, on els nens i nenes observen i investiguen el patrimoni cultural, desenvolupen la contemplació i la interpretació de l’art, reflexionen sobre allò que els autors i les seves obres transmeten i comparteixen els diferents valors i maneres de pensar entre els companys. El projecte contribueix a desenvolupar les competències comunicatives, metodològiques, personals i les competències socials i ciutadanes, potenciar habilitats, aprenentatges i valors.

A partir d’aquest treball elaboren un dossier amb les seves impressions, reflexions personals i un seguit de recomanacions que posteriorment adrecen a l’Ajuntament de Banyoles.

Una d’aquestes propostes va ser demanar al consistori la seva implicació en la creació d’un itinerari per donar a conèixer aquest patrimoni cultural a tota la ciutadania i persones visitants d’arreu, i amb l’objectiu de dignificar les escultures. A finals del curs 12-13, l’escola i l’ajuntament van proposar-se materialitzar aquest recorregut escultòric, que es va inaugurar dimecres 17 de juny.

Així, la persona visitant trobarà a cada una de les escultures un rètol informatiu amb el títol, autor/a, any de creació, i un codi QR, enllaçat amb un espai web on trobarà un plànol de situació del recorregut amb les diferents escultures numerades, una fitxa amb la informació de cada escultura, una galeria d’imatges i un recull d’opinions dels i les alumnes de l’escola sobre cada una de les escultures: http://recorregutescultoricbanyoles.cat

D’aquesta manera, aquest projecte, que es porta a terme des de fa gairebé 20 anys a l’escola Can Puig, i que forma part de La Guia de Recursos Educatius des dels seus inicis, s’amplia i es millora gràcies a la col·laboració conjunta de l’escola Can Puig, els seu alumnat de sisè de primària, i les regidories de Cultura i Patrimoni Cultural i Educació de l’Ajuntament de Banyoles, per oferir un recurs obert a tota la ciutadania i a qualsevol persona interessada en l’art.

 
 
 
 
   
 

El Centre de Formació d’Adults Pla de l’Estany és un centre docent públic amb oferta d’ensenyaments formals no obligatoris adreçats a majors de 18 anys (i en alguns casos, per a majors de 16 anys).

A part dels cursos que ja es porten a terme: català (A1, A2 i B1), castellà (A1, A2 i B1), anglès (A1, A2.1 i A2.2) i la preparació per a proves d’accés a grau mitjà i grau superior, per al proper curs acadèmic, el CFA Pla de l’Estany ofereix noves propostes: cursos d’informàtica per obtenir les titulacions d’Àctic bàsic i mitjà, així com el segon nivell de GES (equivalent al quart curs d’ESO) i l’expedició del títol corresponent.

La preinscripció prevista és del 23 al 30 de juny de 2014 i l’horari serà:

Dilluns 23: d’11 del matí a 1 del migdia

Dimecres 25 i dijous 26: de 6 de la tarda a 8 del vespre

Divendres 27 i dilluns 30: d’11 del matí a 1 del migdia

Per a més informació i inscripcions:
CFA Pla de l’Estany
C/ Pere Alsius, 12 entresòl
17820 Banyoles
Tel. 972 57 10 80

afaplaestany@xtec.cat
www.xtec.cat/afaplaestany

 Ja estan obertes les inscripcions per al Casal d’Estiu de La Rajoleria, al barri de Canaleta.

Dimecres 18 i 25 i dijous 19 i 26 de juny, de 5 a 7 de la tarda, podeu apuntar-vos al casal. La inscripció val 1 euro.

Els casal es farà de dilluns a dijous, de 2/4 de 4 a 2/4 de 7 de la tarda. Els dies de casal per als diferents grups d’edat seran els següents:

De P3 a 2n de primària, dilluns.
De 3r a 5è de primària, dimarts.
A partir de 6è de primària, dijous.
Els dimecres, tots els grups

Apunteu-vos! Us ho passareu d’allò més bé


Pàgina 8 de 20Primera   Anterior   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Següent   Última   
Calendari d'Activitats

Cliqueu per obrir el Glossari de sigles

 

Documents
 Titol 
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega