Servei d'educació
Ajuntament de Banyoles
Servei d'educació - Ajuntament de Banyoles

Entrades per 2014


El passat dissabte 26 d’abril, més de 1600 persones entre públic i participants van assistir a la 2a jornada de la Lliga Territorial de Hip Hop organitzada pels Consells Esportius del Gironès, Pla de l’Estany i Alt Empordà, que es va realitzar al Pavelló de La Draga de Banyoles.

Un total de 578 ballarins repartits amb 51 equips van participar a la segona jornada de la Lliga Territorial de Hip Hop del curs 13-14. Els ballarins estaven repartits en 7 categories i cada equip realitzava una actuació davant del nombrós públic. Els grups eren valorats per 3 jutges provinents de l’escola Selecta Dance School de Terrassa els quals puntuaven tenint en compte l’originalitat, la coreografia, el vestuari...

Les properes jornades de la Lliga Territorial de Hip Hop es duran a terme el 18 de maig a la comarca de l’Alt Empordà i com a novetat d’enguany, el proper 31 de maig a la Rambla de Figueres coincidint amb la celebració dels 1rs Jocs Emporion. Tots els grups realitzaran una exhibició i s’aprofitarà per fer el lliurament de trofeus de la Lliga Territorial de Hip Hop del curs 13-14.Els instituts de secundària del Pla de l’Estany realitzaran la Jornada de Portes Obertes per informar sobre l’oferta de cicles formatius, període de preinscripcions i matrícules.

Institut Pere Alsius

Dimarts 6 de maig, a 2/4 de 8 del vespre xerrada sobre cicles formatius i a 2/4 de 9 del vespre xerrada sobre ensenyaments esportius.

Institut Pla de l’Estany

Dimecres 7 de maig, a les 8 del vespre

Institut Josep Brugulat

Dijous 8 de maig, a les 8 del vespre

 

Calendari de preinscripcions

Cicles formatius de grau mitjà

Del 13 al 23 de maig de 2014

Cicles formatius de grau superior

Del 27 de maig al 6 de juny de 2014

Trobareu més informació sobre els cicles formatius al web:

http://cicles.plaestany.cat

 També trobareu informació sobre els ensenyaments post obligatoris a l’apartat d’escolarització d’aquest blog.


Perquè posar límits és difícil? Com podem compaginar respecte, llibertat i límits?

Sonia Kliass, psicòloga i especialista en el desenvolupament infantil, ens parlarà d’aquest tema en una xerrada a La Balca el dimecres 7 de maig a 2/4 de 9 del vespre, en el marc de l’Espai entre pares i mares.

 

Xerrada oberta a tothom, us hi esperem!!Tornen els casals municipals d’estiu de la Coordinadora de Lleure!

Enguany s’ofereixen tres casals:

Casal d’Escàndol!

Del 25 de juny a l’1 d’agost, per a nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària.

 Informació

Casal a l’escola La Vila

Del 25 de juny al 10 de setembre, de P3 fins a 3r de primària.

Casal a l’escola Pla de l’Ametller

Del 25 de juny al 10 de setembre, de 3 a 6 anys.

Informació

Reunió informativa: 12 de juny, a 2/4 de 9 del vespre, a l’Oficina Jove Cal Drac.

Apunteu-vos als casals! Us ho passareu així de bé!!L’Associació Astrobanyoles organitza un Taller de Robòtica que es durà a terme del 30 de juny al 4 de juliol al Museu Darder de Banyoles, de 2/4 de 10 a 2/4 de 2.

L’objectiu d’aquest taller és construir un robot per fer un torneig de minisumo: una lluita de robots autònoms que intenten tirar el contrari fora d’un ring.

El divendres 4 a 2/4 de 12 es durà a terme a la Plaça Major el gran combat entre els diferents robots.

El taller va dirigit a majors de 12 anys i les places són limitades.

Inscripcions: a partir del 5 de maig i fins el 18 de maig a la pàgina web d’Astrobanyoles www.astrobanyoles.org

Preus:

10€ socis d’Astrobanyoles

15€ alumnes de secundària del Pla de l’Estany

20€ resta de participants


CARTELL


Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, el Museu Darder, el Consorci de l’Estany i té el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).


La Càtedra d'Esport i Educació Física UdG organitza unes Jornades de divulgació i debat en relació amb l'esport de base en els esports col·lectius (futbol, bàsquet i handbol) amb la participació d'experts en la formació esportiva, els dies 6 i 7 de juny de 2014, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Banyoles.

El principal objectiu de les jornades Els mini esports: estat actual de l’esport de base en els esports col·lectius és poder donar eines pràctiques i debatre amb relació als problemes diaris dels tècnics esportius, entrenadors i formadors dels anomenats "miniesports".

Es presentarà l'estat actual de la proposta de la Secretaria General de l'Esport en relació amb el Pla Estratègic de l'Esport Escolar (PEEC), així com l'estat de la qüestió actual de la llei de l'esport respecte als clubs esportius i tècnics. S’aprofundirà en aspectes d'entrenament com les etapes de canvi durant el procés de formació del nen, els jocs reduïts com a metodologia de treball, o el que suposen les adaptacions reglamentaries durant la seva formació.

Creiem que pot ser d'interès per totes les persones que dediquen el seu coneixement i motivació en l'esport de base, entrenadors/es i formadors/es.

Us hi esperem!

Més informació a http://www.udg.edu/tabid/5649/Default.aspx

Programa de la jornada

Un any més per Sant Jordi a Banyoles ens hem penjat per la lectura pels carrers i places de la ciutat, als aparadors de les botigues, als bars...

 

 


Visita guiada per a públic familiar pel Parc Neolític de la Draga amb entrada a l’interior de les cabanes ambientades per tal d’endisar-nos en la quotidianitat dels homes i les dones del neolític. Tindrem la possibilitat de posar en pràctica  algunes de les activitats dutes a terme pels habitants del poblat ara fa 7.200 anys.

Divendres 18 d’abril de 2014 a 2/4 de 12 del matí, a l’entrada del Parc Neolític de la Draga.

Preu: 3€/infant. Els infants han d’anar acompanyats d’un adult.

Màxim 25 persones per sessió.

Cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de l’Estany al tel. 972583470 o bé a l’adreça electrònica turisme@ajbanyoles.org

Organitza l’Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració dels Museus de Banyoles. Realitza l’activitat Arqueolític. Més informació: www.museusdebanyoles.catPenjats per la lectura és una acció conjunta de diferents alumnes de secundària de tots els centres del Pla de l’Estany i de la ciutat de Banyoles, coordinada per l’Assessora de llengua del Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Banyoles i la Biblioteca Municipal.

Durant tot el matí de la diada de Sant Jordi la lectura s’integrarà en tots els racons, cantonades, voreres... és a dir, és convertirà en una realitat evident i explícita. Les accions es duran a terme a diferents espais de la ciutat: carrers, places, fonts, balcons, museus, aparadors....

Alumnes del batxillerat artístic de l’institut Josep Brugulat estaran instal·lats en set punts diferents de la ciutat, llegint.

En els aparadors de les botigues, trobarem alumnes de l’institut Pla de l’Estany en diferents representacions lectores.

Cadires lectores. Repartides pels carrers de Banyoles hi haurà 25 cadires que alumnes de 4t d’ESO de l’escola Casa Nostra aniran ocupant mentre llegeixen. També aniran informant a la ciutat de l’acció que s’està portant a terme.

Acció efímera de poesia a la muralla: es farà una acció activa de poesia d’alguns dels poemes de Salvador Oliva. En aquesta activitat hi participaran alumnes de l’institut Pere Alsius.Del 25 d’abril al 23 de maig

Al Mirador de Cal Drac, espai d’exposicions de l’Oficina Jove del Pla de l’Estany- Cal Drac, el divendres 25 d’abril a les 6 de la tarda es farà la inauguració de l’exposició Babel. És una acció coordinada per l'Institut Josep Brugulat de Banyoles, sota la direcció del professor de Batxillerat artístic Enric Beltran, i totes les aules d'acollida del Pla de l'Estany, l’Oficina Jove del Pla de l’Estany- Cal Drac i el grup casteller Esperxats del Pla de l’Estany.

Babel vol desmuntar la condemna bíblica a no entendre’ns, vol mostrar-nos les llengües enteses com a eines de comunicació i d'enriquiment, no com a elements de confrontació. Des del respecte, la tolerància i amb un afany de convivència i conciliació, al Mirador de Cal Drac les llengües agafaran forma artística, emocional i estètica.

Hi trobarem treballs fets per alumnes de Batxillerat artístic, un vídeomuntatge i material gràfic dels testimonis de totes les aules d’acollida de la comarca que ens parlaran de les paraules que tenen un valor en català i en la seva llengua d’origen.

Les llengües ens uneixen, creen vincles difícils d’oblidar.

L’exposició es pot visitar dilluns, dimecres i divendres de 4 a 8 del vespre fins el 23 de maig.

Pàgina 13 de 20Primera   Anterior   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Següent   Última   
Calendari d'Activitats
Documents
 Titol 
Calendari escolar 19-20Descarrega
CARTA DE CIUTATS EDUCADORESDescarrega
PLÀNOL ZONIFICACIÓ 2017Descarrega
Preguntes freqüents sobre el Pla d'Escolarització ExtensivaDescarrega
Preguntes freqüents sobre la preinscripció ordinàriaDescarrega